ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Μπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος

Επειδή απευθύνθηκε ευθέως στον Ομπάμα

Μπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος

Μπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

«Απρεπή» χαρακτήρισε τη δήλωση Σόιμπλε, αναφορικά με το χρέος, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» καθώς, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απευθυνόταν ευθέως στον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Β.Σόιμπλε απάντησε στον αμερικανό πρόεδρο για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ότι «όποιος λέει "θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας", προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».

Ο ίδιος έχει και κατά το παρελθόν επισημάνει ότι κατά την άποψή του το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικοτητας, ωστόσο αυτή τη φορά η παρατήρηση ήρθε ως απάντηση στις τοποθετήσεις του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και εν όψει της επίσκεψης στο Βερολίνο.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, ενώ τόνισε ότι μια οικονομία που συρρικνώνεται, δεν ανακάμπτει μόνο με μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας ή τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται και αναπτυξιακά μέτρα.

Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, αν και -όπως είπε- δεν αποφασίζουν οι Αμερικανοί για το χρέος.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως το θέμα του χρέους είναι εθνικό ζήτημα, το οποίο εκτίμησε ότι θα διευθετηθεί μετά την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.  

Ερωτηθείσα για την πρόταση της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι «υπόσχεται μείωση δαπανών του κράτους και όχι απολύσεις» υπογραμμίζοντας πως το κράτος πλέον είναι αριθμητικά μικρό αλλά υπάρχει περιθώριο περιστολής δαπανών.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε και την ανάγκη να διορθωθεί η αγορά εργασίας.

Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη εκλογών άμεσα, καθώς όπως είπε η ΝΔ δεν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση επί των ερειπίων της χώρας και θέλει να προλάβει ώστε να μην υπαχθεί η χώρα σε 4ο μνημόνιο.

ΠΗΓΗ:  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"