ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων


Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μαθήματα και από δεύτερο τμήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι φοιτητές που έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο. Την ίδια στιγμή σε τέλη φοίτησης μετονομάζονται επισήμως τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις νομοσχεδίου που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο από το υπουργείο Παιδείας οι πτυχιούχοι θα μπορούν να παρακολουθούν το 25% των μαθημάτων από ένα συγγενικό στο πρώτο τους πτυχίο τμήμα.
Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα στα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών.
Προϋπόθεση είναι να υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο τμήματα, ενώ όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα επιπλέον μαθήματα θα παίρνουν πιστοποιητικό αλλά όχι επαγγελματικά δικαιώματα.
Ως προς τις μεταπτυχιακές σπουδές το υπουργείο θέτει τις εξής ρυθμίσεις:
- Θα υπάρχουν τέλη φοίτησης, τα οποία θα πρέπει να καθορίζονται από το ίδρυμα αιτιολογημένα.
- Το 40% των φοιτητών κάθε μεταπτυχιακού προγράμματος θα είναι δωρεάν μέσω υποτροφιών, οι όροι για τις οποίες ωστόσο θα καθορίζονται με οικονομικά κριτήρια.
- Δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν δωρεάν φοίτηση κάνοντας ολιγόωρη εργασία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
- Προϋπόθεση για να πληρώνονται οι καθηγητές από τα μεταπτυχιακά είναι να διδάσκουν σε ένα μεταπτυχιακό δωρεάν. Η αμοιβή τους από το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν μπορεί να ξεπερνά το 20% του μισθού τους.
- Για τη διοίκηση των ΑΕΙ το νομοσχέδιο προβλέπει:
α) επανασύσταση του πρυτανικού συμβουλίου που είχε καταργηθεί με το νόμο 4009/2011.
β) εκλογή πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων σε ξεχωριστά ψηφοδελτία με μονοσταυρία. Δικαίωμα ψήφου στα μονοπρόσωπα όργανα θα έχουν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά όχι οι φοιτητές.
γ) επανέρχεται η φοιτητική συμμετοχή στη Σύγκλητο η οποία διευρύνεται με όλους τους προέδρους των τμημάτων. (Σήμερα μετέχουν οι πρόεδροι των τμημάτων κυκλικά).

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ. ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΥΣΑΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ 2 ΠΤΥΧΙΑ. ΟΧΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"