Να τελειωνει η ανοησια του Συριζα οτι δηθεν το Μακεδονια Ξακουστη
απαγορευεται απο την Συμφωνια. Οχι. Η συμφωνια σας υποτιθεται
προστατευει την Ελληνικη εννοια της Μακεδονιας με την ιστορια τον
πολιτισμο και τα τραγουδια της. Το τραγουδι λοιπον αυτο αναφερεται στην
Ελληνικη Μακεδονια του Αλεξανδρου την χωρα που εδιωξε τους βαρβαρους κσι
ελευθερη ειναι τωρα. Που ειναι το προβλημα σας κσι σπευσατε να
υιοθετησετε βλακωδως οπως παντα τα αιτηματα των Σκοπιανων; Κοιταξτε αν
θελουν τετοια συζητηση τιθεται θεμα αλυτρωτικου εθνικου υμνου που επρεπε
να ειχατε θεσει εξαρχης και να καταργηθει απο την πλευρα των Σκοπιων.
Να μην ξυνεστε αριστεροι και Γιουγκοσλαβοι με κουτοπονηριες διοτι δεν
εχουμε πει την τελευταια μας λεξη οι πραγματικοι Μακεδονες στους
Ψευδομακεδονες.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΑΜΥΝΤΑΙΟ,ΓΡΗΓ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 18 ( ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ) ΤΗΛ. 23860-22228
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019
Δημοσκόπηση Ευρωκοινοβουλίου: Αυξάνει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία στις 12 μονάδες
Δημοσκόπηση Ευρωκοινοβουλίου: Αυξάνει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία
Αυξάνει το ποσοστό της
η Νέα Δημοκρατία, ενώ παράλληλα αυξάνει και τη διαφορά της με τον
ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας την εν δυνάμει πρώτη θέση στις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου, το
Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Η έρευνα που αφορά αποκλειστικά τις ευρωεκλογές δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά με ποσοστό 36,1% και αυξάνει τη διαφορά της σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αγγίζοντας πλέον της 12 μονάδες.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται
μάλιστα ότι αυξάνει τις έδρες του, σε σχέση με την προηγούμενη
δημοσκόπηση, εξασφαλίζοντας 188 θέσεις, δηλαδή το 26,7% των 705 συνολικά
θέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Η έρευνα, η οποία δεν περιλαμβάνει τους
Βρετανούς ψηφοφόρους, δείχνει πως το ΕΛΚ αύξησε τις έδρες του κατά 7
συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Η ομάδα του ΕΛΚ έχει σήμερα
29% τοις εκατό των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη
ομάδα στο κοινοβούλιο, έχουν επίσης αυξήσει τις έδρες τους στο 20% από
το 19%, αλλά παραμένουν κάτω από το 25%.
Πηγη: LIBERAL.GR
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019
Επικίνδυνα παιχνίδια με διπλωματία… Καστελορίζου και δόγμα Νταβούτογλου
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ Ο ΞΥΔΑΚΗΣ
Επικίνδυνα παιχνίδια με διπλωματία… Καστελορίζου και δόγμα Νταβούτογλου
27/03/19 • 09:25 | UPD 27/03/19 •
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Το μικρό μήκος των ακτών του Καστελλόριζου, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η θέση πως βρίσκεται στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο που ήταν η μέχρι σήμερα ελληνική θέση, μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομέναΜε διάβημα το οποίο επιδόθηκε προς τον Τούρκο πρέσβη απάντησε η Αθήνα για το περιστατικό παρενόχλησης του Chinook με το οποίο ταξίδευε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι.
Η Αγκυρα μέσω πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας το οποίο δημοσίευσε το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό.
Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καμία παρενόχληση αλλά και ούτε προσπάθεια παρενόχλησης. Τα τουρκικά μαχητικά, σύμφωνα με τους Τούρκους, πετούσαν άοπλα και εκτελούσαν κανονική πτήση περιπολίας χωρίς να πλησιάσουν σε κανένα σημείο το ελικόπτερο του Ελληνα πρωθυπουργού.
Τουρκικός τύπος
Μέσα σε αυτό το κλίμα η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Sozcu ισχυρίστηκε πως το Αγαθονήσι δεν είναι ελληνικό, αλλά τουρκικό νησί! «Ο Ελληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.Και το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το Αγαθονήσι ανήκει στην… περιφέρεια του Αϊδινίου (!) και πως ο Αλέξης Τσίπρας «από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή».
Ενα άλλο δημοσίευμα που προκάλεσε εντύπωση είναι αυτό της εφημερίδας Τürkiye που είχε το θέμα της Αγίας Σοφίας και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως θα τη μετατρέψει σε τζαμί για να υπάρχει δωρεάν είσοδος. «Σπάνε τα δεσμά 84 ετών, το ευχάριστο νέο για την Αγιά Σοφιά», είναι ο τίτλος της εφημερίδας που αναφέρει πως μετά τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου αναμένεται η εφαρμογή της υπόσχεσης του Τούρκου προέδρου.
Στο δόγμα Νταβούτογλου
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης συμβάδισε στις απόψεις με τον Γιάννη Τσιρώνη και στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104.6 δήλωσε πως το Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. «Αυτά τα πράγματα ας τα συζητήσουμε με όρους διεθνούς δικαίου. Υπάρχει η διεθνής υδρογραφική υπηρεσία και σύμφωνα με αυτή το σύστημα του Καστελλόριζου δεν είναι στο Αιγαίο όπως και τα Κύθηρα είναι στο Ιόνιο. Είναι πάγια θέση της Ελλάδας να ασκεί πολιτική με διεθνείς κανόνες απέναντι στην Τουρκία».Για να ενισχύσει την άποψή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «το ότι η Ελλάδα έχει νησιά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου της δίνει πλεονεκτήματα».
Ο Γιώργος Τσιρώνης την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως το Καστελλόριζο γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο. Σχεδόν τις ίδιες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αναφέρει πως η Τουρκία έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
Εμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι όλες αυτές οι δηλώσεις και οι θέσεις που εκφράζονται διαδοχικά είναι μια προσπάθεια προετοιμασίας της ελληνικής κοινής γνώμης για διαφοροποίηση κάποιων θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Το 2011 ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε αναφέρει πως «το Καστελλόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σε ό,τι αφορά το νησί του Καστελλόριζου, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».
Το μικρό μήκος των ακτών του Καστελλόριζου, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η θέση πως βρίσκεται στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο που ήταν η μέχρι σήμερα ελληνική θέση, μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομένα. Το νησί θα βρίσκεται σε δυσαναλογία με τις θαλάσσιες περιοχές που θα του αποδοθούν με τη μέθοδο της μέσης γραμμής, σε σύγκριση με τις τουρκικές ακτές και τις δικές τους θαλάσσιες περιοχές. Τότε υπάρχει το ενδεχόμενο η Αγκυρα να ζητήσει να αποδοθεί στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη ή να έχει ελάχιστη υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε σχέση με αυτή που θα έχει αν θεωρηθεί πως ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αιγαίου.
Ο Ερντογάν ανησυχεί για εκλογική ήττα στην Αγκυρα
Στην Τουρκία πάντως έχουν μείνει ελάχιστες ημέρες για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου .Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει τον δήμο της Αγκυρας, τον οποίο ελέγχει από το 1994.Στην Κωνσταντινούπολη το κυβερνών κόμμα προηγείται οριακά, όμως σχεδόν όλοι οι δημοσκόποι συμφωνούν πως στο σύνολο των ψήφων η συμμαχία ΑKP-MHP θα παρουσιάσει μείωση ποσοστών σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2018 όπου είχε λάβει το 51,6% των ψήφων.
Ο έλεγχος των δήμων στην Τουρκία έχει μεγάλη σημασία, καθώς έχουν τεράστιες αρμοδιότητες, από έργα υποδομής, συγκοινωνίες, αποκομιδή σκουπιδιών μέχρι και την ύδρευση αλλά και την παροχή φυσικού αερίου, γεγονός που βοηθά στη δημιουργία σχέσεων πελατειακού κράτους και ανοίγει τον δρόμο δεκάδων χιλιάδων προσλήψεων.
Η εθνικιστική ρητορική των τελευταίων ημερών θεωρείται πως είναι ένα αποτέλεσμα προσπάθειας συσπείρωσης των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
«Κυβέρνηση Κουντουρά» – Πρωτοφανείς φωτογραφικές μεθοδεύσεις για να μη χαθεί η δεδηλωμένη
«Κυβέρνηση Κουντουρά» – Πρωτοφανείς φωτογραφικές μεθοδεύσεις για να μη χαθεί η δεδηλωμένη
Αλλάζουν μέχρι και τους νόμους προκειμένου να μην υπάρχει κώλυμα με εν ενεργεία βουλευτές που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές και θα έπρεπε να παραιτηθούν. Μόνο που έτσι η κυβέρνηση θα έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή
Σε
μια πρωτοφανή ομηρία που ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο
1990-1993 με τους 151 βουλευτές δεν ζούσε, βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η οριακή πλειοψηφία η οποία σχηματίζεται από πολιτικούς που έφυγαν από διάφορους πολιτικούς χώρους (ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι) δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικούς εκβιασμούς που δεν έχουν ξαναγίνει.
Και που σίγουρα θα τους μάθουμε κάποια στιγμή στο μέλλον όταν θα απομακρυνθούμε από τα γεγονότα και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα αρχίσουν να μιλάνε.
Δεν έφταναν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν με τις ψηφοφορίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και το «Μακεδονικό», αυτή η ιδιότυπη ομηρία του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται.
Με μόνο στόχο τη διατήρηση στην εξουσία έως τον Οκτώβριο, μιας και ο πρωθυπουργός δε υποκύπτει στα… γαργαλητά, τα υπουργεία και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δουλειά που έχουν να κάνουν είναι πώς να εξυπηρετούν τους «περαστικούς» από τα άλλα κόμματα που δίνουν αυτή την οριακή πλειοψηφία.
Ακόμη και η νομοθέτηση στη Βουλή γίνεται με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση σε… ευχάριστη διάθεση των βουλευτών που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά που προέρχονται από άλλα κόμματα. Ετσι και χθες κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, την πολυαναμενόμενη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε έναν βουλευτή να μπορεί να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθεί από την έδρα που κατέχει.
Τώρα δεν θα χρειαστεί να χάσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα, πράγμα που θα σήμαινε ότι αν έφευγαν θα έπρεπε να έρθει ο πρώτος επιλαχών από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.
Δηλαδή στο όνομα της… αυτοκράτειρας Κουντουρά γίνεται ένα τέτοιο μεγάλο πολιτικό παζάρι και αλλάζουν οι νόμοι.
Στην περίπτωση τη Κουντουρά τη θέση της θα καταλάμβανε ο Ντίμης Αργυρόπουλος, στέλεχος των ΑΝΕΛ που παραμένει πιστός στον Πάνο Καμμένο ενώ στη περίπτωση του Σπύρου Δανέλλη, την θέση του καταλαμβάνει η Ελένη Μπρεδάκη- Μαρινέλλη, πιστή στο Ποτάμι.
Δηλαδή η κυβέρνηση θα έμενε με 149 βουλευτές και θα έχανε τη δεδηλωμένη. Τώρα, με μια ρύθμιση καθαρά φωτογραφική οι δύο βουλευτές θα μπορούν να ανακηρυχθούν βουλευτές χωρίς να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.
Ο εκβιασμός είναι προφανής και πρωτοφανής καθώς και οι δύο δεν ήθελαν να χάσουν τη βουλευτική καρέκλα και παζάρευαν θέσεις στην ευρωβουλή αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε τώρα να χάσει τη δεδηλωμένη.
Με αυτή την τροπολογία εκτός απροόπτου φεύγει και το σενάριο των εκλογών του Μαίου καθώς αν γινόταν κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς θα διαλυόταν η Βουλή και δεν θα υπήρχε λόγος παραίτησης των Κουντουρά, Δανέλλη ή όποιου άλλου είχε σχετικό κώλυμα.
Το εντυπωσιακό της φωτογραφικής τροπολογίας είναι ότι δημιουργείται το εξής δεδομένο: Για τους βουλευτές δεν ισχύει το ασυμβίβασμο και μπορούν να παραμένουν βουλευτές μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά για όλους τους υπόλοιπους κρατικούς λειτουργούς δεν γίνεται λόγος. Αν ένας γενικός γραμματέας υπουργείου π.χ. θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές πρέπει να παραιτηθεί ή θα ισχύσει ο «νόμος Κουντουρά»;
Αν δεν εκλεγεί κανείς τους, θα παραμείνουν απλά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Αν εκλεγεί ένας από τους δύο τότε θα πρέπει ο Τσίπρας να βρει μια ακόμη «χρυσή εφεδρεία» ή όπως λέει η ΝΔ ένα ακόμη «πολιτικό ρετάλι» για την κυβερνητική κουρελού.
Πρώτος υποψήφιος, λένε οι γνωρίζοντες είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλους της ΔΗΜΑΡ.
Χαρακτηριστικό πάντως της εκβιαζόμενης κυβέρνησης είναι και το πρόσφατο επεισόδιο που έγινε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Αν. Καβαδδία και Θ. Μεγαλοοικονόμου. Η δεύτερη, επειδή αισθάνθηκε ότι η πρώτη την προσβάλλει δεν δίστασε να πει ότι μπορεί να φύγει όποτε θέλει, να παραιτηθεί και να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια έδρα, άρα να πέσει στις 150.
Σε περίπτωση παραίτησης της εξ Ενώσεως Κέντρου προερχόμενης βουλευτού, τη θέση της παίρνει ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος ήδη είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Ετσι λοιπόν, στην Κ.Ο. όλοι ικέτευαν την Μεγαλοοικονόμου να μην κάνει πράξη την απειλή της γιατί η κυβέρνηση θα πέσει. Όμως, η βουλευτής ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής απειλεί με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο να κρέμωνται από τις αποφάσεις της.
Μια Μεγαλοοικονόμου δηλαδή κρατάει στο χέρι τον «πανίσχυρο» Τσίπρα και μπορεί να τον ρίξει ό,τι ώρα θέλει πριν την ώρα του.
Ετσι, το Μαξίμου σπεύδει να κάνει όλες τις χάρες στους «ύποπτους» βουλευτές ή σ’ αυτούς που φωνάζουν περισσότερο και νομοθετεί με μοναδικό στόχο την επιβίωση της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: IN.GR
Η οριακή πλειοψηφία η οποία σχηματίζεται από πολιτικούς που έφυγαν από διάφορους πολιτικούς χώρους (ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι) δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικούς εκβιασμούς που δεν έχουν ξαναγίνει.
Και που σίγουρα θα τους μάθουμε κάποια στιγμή στο μέλλον όταν θα απομακρυνθούμε από τα γεγονότα και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα αρχίσουν να μιλάνε.
Δεν έφταναν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν με τις ψηφοφορίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και το «Μακεδονικό», αυτή η ιδιότυπη ομηρία του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται.
Με μόνο στόχο τη διατήρηση στην εξουσία έως τον Οκτώβριο, μιας και ο πρωθυπουργός δε υποκύπτει στα… γαργαλητά, τα υπουργεία και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δουλειά που έχουν να κάνουν είναι πώς να εξυπηρετούν τους «περαστικούς» από τα άλλα κόμματα που δίνουν αυτή την οριακή πλειοψηφία.
Ακόμη και η νομοθέτηση στη Βουλή γίνεται με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση σε… ευχάριστη διάθεση των βουλευτών που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά που προέρχονται από άλλα κόμματα. Ετσι και χθες κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, την πολυαναμενόμενη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε έναν βουλευτή να μπορεί να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθεί από την έδρα που κατέχει.
Μια φωτογραφία
Πιο φωτογραφική τροπολογία δεν υπάρχει φυσικά καθώς λύνεται έτσι το πρόβλημα που θα προέκυπτε κυρίως με την Ελενα Κουντουρά που θα είναι σίγουρα υποψήφια κι ενδεχομένως με τον Σπύρο Δανέλλη, οι οποίοι θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και με το παλαιό καθεστώς θα ήταν υποχρεωμένοι να παραιτηθούν.Τώρα δεν θα χρειαστεί να χάσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα, πράγμα που θα σήμαινε ότι αν έφευγαν θα έπρεπε να έρθει ο πρώτος επιλαχών από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.
Δηλαδή στο όνομα της… αυτοκράτειρας Κουντουρά γίνεται ένα τέτοιο μεγάλο πολιτικό παζάρι και αλλάζουν οι νόμοι.
Στην περίπτωση τη Κουντουρά τη θέση της θα καταλάμβανε ο Ντίμης Αργυρόπουλος, στέλεχος των ΑΝΕΛ που παραμένει πιστός στον Πάνο Καμμένο ενώ στη περίπτωση του Σπύρου Δανέλλη, την θέση του καταλαμβάνει η Ελένη Μπρεδάκη- Μαρινέλλη, πιστή στο Ποτάμι.
Δηλαδή η κυβέρνηση θα έμενε με 149 βουλευτές και θα έχανε τη δεδηλωμένη. Τώρα, με μια ρύθμιση καθαρά φωτογραφική οι δύο βουλευτές θα μπορούν να ανακηρυχθούν βουλευτές χωρίς να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.
Ο εκβιασμός είναι προφανής και πρωτοφανής καθώς και οι δύο δεν ήθελαν να χάσουν τη βουλευτική καρέκλα και παζάρευαν θέσεις στην ευρωβουλή αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε τώρα να χάσει τη δεδηλωμένη.
Με αυτή την τροπολογία εκτός απροόπτου φεύγει και το σενάριο των εκλογών του Μαίου καθώς αν γινόταν κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς θα διαλυόταν η Βουλή και δεν θα υπήρχε λόγος παραίτησης των Κουντουρά, Δανέλλη ή όποιου άλλου είχε σχετικό κώλυμα.
Το εντυπωσιακό της φωτογραφικής τροπολογίας είναι ότι δημιουργείται το εξής δεδομένο: Για τους βουλευτές δεν ισχύει το ασυμβίβασμο και μπορούν να παραμένουν βουλευτές μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά για όλους τους υπόλοιπους κρατικούς λειτουργούς δεν γίνεται λόγος. Αν ένας γενικός γραμματέας υπουργείου π.χ. θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές πρέπει να παραιτηθεί ή θα ισχύσει ο «νόμος Κουντουρά»;
Τι θα γίνει αν εκλεγούν
Το άλλο ζήτημα που δημιουργείται είναι τον Μάιο και τι θα γίνει αν εκλεγούν οι δύο στην ευρωβουλή. Θα πρέπει να παραιτηθούν και να πάρουν τη θέση τους οι πρώτοι επιλαχόντες, άρα να χαθεί η πλειοψηφία στη Βουλή.Αν δεν εκλεγεί κανείς τους, θα παραμείνουν απλά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Αν εκλεγεί ένας από τους δύο τότε θα πρέπει ο Τσίπρας να βρει μια ακόμη «χρυσή εφεδρεία» ή όπως λέει η ΝΔ ένα ακόμη «πολιτικό ρετάλι» για την κυβερνητική κουρελού.
Πρώτος υποψήφιος, λένε οι γνωρίζοντες είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλους της ΔΗΜΑΡ.
Χαρακτηριστικό πάντως της εκβιαζόμενης κυβέρνησης είναι και το πρόσφατο επεισόδιο που έγινε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Αν. Καβαδδία και Θ. Μεγαλοοικονόμου. Η δεύτερη, επειδή αισθάνθηκε ότι η πρώτη την προσβάλλει δεν δίστασε να πει ότι μπορεί να φύγει όποτε θέλει, να παραιτηθεί και να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια έδρα, άρα να πέσει στις 150.
Σε περίπτωση παραίτησης της εξ Ενώσεως Κέντρου προερχόμενης βουλευτού, τη θέση της παίρνει ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος ήδη είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Ετσι λοιπόν, στην Κ.Ο. όλοι ικέτευαν την Μεγαλοοικονόμου να μην κάνει πράξη την απειλή της γιατί η κυβέρνηση θα πέσει. Όμως, η βουλευτής ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής απειλεί με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο να κρέμωνται από τις αποφάσεις της.
Μια Μεγαλοοικονόμου δηλαδή κρατάει στο χέρι τον «πανίσχυρο» Τσίπρα και μπορεί να τον ρίξει ό,τι ώρα θέλει πριν την ώρα του.
Ετσι, το Μαξίμου σπεύδει να κάνει όλες τις χάρες στους «ύποπτους» βουλευτές ή σ’ αυτούς που φωνάζουν περισσότερο και νομοθετεί με μοναδικό στόχο την επιβίωση της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: IN.GR
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019
Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ
Η… «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα προκαλεί ταραχή σε Τσίπρα και Ζάεφ
Ανησυχία για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών εκφράζουν διπλωμάτες των δύο χωρών καθώς τα θολά σημεία έχουν δημιουργήσει έντασηΚαι παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να ξεχαστεί γρήγορα το θέμα, δεν την αφήνουν οι εξελίξεις. Και προκαλούν αναταραχή στους δύο εταίρους, και τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.
Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έκανε ορισμένες ενδιαφέρουσες δηλώσεις κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τσέχο ομόλογό του,Tomáš Petříček.
Το πρακτορείο ΜΙΑ μετέδωσε ότι στις απαντήσεις που έδωσε ο Ντιμιτρόφ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αισθάνεται ότι και στην Βόρεια Μακεδονία και στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να οδηγηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών «σε νερά στα οποία η ίδια δεν μπαίνει», όπως είναι τα θέματα των μειονοτήτων.
O Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι στην Ελλάδα η Συμφωνία δέχεται επιθέσεις με το επιχείρημα ότι ανοίγει μειονοτικά θέματα, ενώ την ίδια στιγμή στην Βόρεια Μακεδονία η Συμφωνία δέχεται επίθεση με το επιχείρημα ότι κατά κάποιον τρόπο αποφεύγει αυτά τα θέματα. «Η Συμφωνία λέει καθαρά ότι για αυτά τα λεπτά ζητήματα δεν θα ανακατευόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις, αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία», είπε ο Ντιμιτρόφ.
O ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές οι επιθέσεις στην Συμφωνία μπορεί να είναι υποκινούμενες με στόχο την υπονόμευση αυτής της σημαντικής διαδικασίας, που χαρακτηρίστηκε ως επιτυχία όχι μόνο για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη και τον κόσμο.
Δείχνει φανερά την ανησυχία του μήπως υπάρξουν εξελίξεις που θα χαλάσουν τη συμφωνία με κάποιο τρόπο.
Η γλώσσα
Σε ερώτηση «ποια γλώσσα μιλά η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα», ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών καθιερώνει, στην βάση του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, μία αντίληψη σύμφωνα με την οποία η ταυτοποίηση με τις έννοιες “Μακεδονία” και “Μακεδονικός” σημαίνει άλλα πράγματα στην Βόρεια Μακεδονία και άλλα στην Ελλάδα.Για το θέμα αυτό μίλησε χθες ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Όπως είπε στον Σκάι με αφορμή το αίτημα του «Ουράνιου Τόξου» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στις δηλώσεις Γαβρόγλου με τις οποίες άφησε να ανοικτό το ενδεχόμενο διδασκαλίας της λεγόμενης Μακεδονικής γλώσσας και στην Ελλάδα, «θα ήταν ένα φοβερό, καίριο λάθος» από την ελληνική πολιτεία.
«Δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί μια γλώσσα που ψευδώνυμα ονομάστηκε Μακεδονική… Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι Βουλγαροσέρβικη που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εξέφρασε φόβους ότι ορισμένοι επιτήδειοι θα χρησιμοποιήσουν αυτό το θέμα για να δημιουργήσουν μια συζήτηση για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας ασχολούνται εκτενώς το τελευταίο διήμερο με το θέμα της μακεδονικής γλώσσας μετά τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ ότι «η μακεδονική γλώσσα που ομιλείται από τους πολίτες και την διασπορά της Βόρειας Μακεδονίας δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες» Μέρος των ΜΜΕ αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από την δήλωση στην οποία προέβη ο ΥΠΕΞ της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά την υπογραφή της συμφωνίας για την διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή των Πρεσπών (Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα).
Συγκεκριμένα:
Η εφημερίδα“SLOBODEN PECHAT” έχει κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες που μιλούν σε άλλη γλώσσα, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα να πούμε σε ποια»,. Γράφει ότι στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι, με βάση τις δηλώσεις Μποσνιάκοφσκι, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ουσιαστικά χθες «αναγνώρισε ότι δεν έχει άποψη για το ποια γλώσσα μιλούν οι Μακεδόνες το έθνος στην Ελλάδα, επειδή αν είχε θα αποτελούσε, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του νότιου γείτονα».
Η εφημερίδα “NOVA MAKEDONIJA”. Γράφει ότι η αρχική δήλωση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως περίπτωση «γλωσσικού ολισθήματος» (lapsus), το οποίο δεν μπόρεσε να διορθωθεί με την διευκρινιστική ανάρτησή του Ντιμιτρόφ στο Facebook, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να συνεχίζονται. Η ε/φ παραθέτει ανάρτηση του καθηγητή Βλάντιμιρ Μίλτσιν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει ότι «η γλώσσα με την οποία συνεννοούμαστε με μέρη των πληθυσμών των γειτονικών χωρών αλλά και των χωρών πέραν του ωκεανού ονομάζεται μακεδονική και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την αποκαλέσει βορειομακεδονική ή να την περιορίσει στα σύνορα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει ο Μίλτσιν.
Σχόλιο εφημερίδας: «Φαίνεται ότι μετά την Συμφωνία των Πρεσπών οι δημιουργοί της και αυτοί που την υπέγραψαν έχουν βρεθεί σε μία κατάσταση όπου πρέπει να “μετρούν” πλέον όσα λένε για να αποφεύγουν κάθε πιθανή παγίδα από δηλώσεις που είναι γλωσσικά διφορούμενες και πολιτικά πολυσήμαντες. Πάντοτε θα υπάρχει ο κίνδυνος γλωσσικού ολισθήματος (lapsus lingue ή lapsus Prespa) για το οποίο θα πρέπει μετά να ζητηθεί συγνώμη».
Η ιστοσελίδα “PLUSINFO”. Στο θέμα επανήλθε χθες και η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: «Ακούγεται σοκαριστική η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης ότι από την άλλη πλευρά των συνόρων, δηλαδή στην πόλη Κούκους ή Κιλκίς όπως την ονομάζουν οι Έλληνες, όπου όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν σίγουρα πολλοί Μακεδόνες, η Ελλάδα θα πρέπει μόνη της να αποφασίσει ποια είναι η γλώσσα που ομιλούν τα άτομα που δεν είναι Έλληνες αλλά ζουν στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο, σαν να υπάρχει κάποια άλλη γλώσσα πέρα από τη μακεδονική. (…) Σίγουρα δεν μιλούσαν την γλώσσα του σώματος οι άνθρωποι εκεί και σίγουρα και το “Ουράνιο Τόξο”, όταν έλαβε την ετυμηγορία του Δικαστηρίου στο Στρασβούργο, ήταν σαφές ότι αυτή αφορούσε το δικαίωμα ίδρυσης δικού του κόμματος, όπως επίσης και την γλώσσα. Και τώρα όλοι βρισκόμαστε σε σύγχυση για το ποια είναι αυτή η άλλη γλώσσα που αποτελεί συνέχεια και συνδέεται με την αρχαία Μακεδονία και δεν είναι η μακεδονική γλώσσα, που θα πει ότι δεν είναι νοτιοσλαβική γλώσσα. Ενδιαφέρομαι πολύ να το ανακαλύψουμε αυτό».
ΠΗΓΗ: IN.GR
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Επιλυση της διαφορας για ΑΟΖ με κανονα την αρχη της Μεσης Γραμμης.
Σε τυχόν συνυποσχετικό για επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης Υφακοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης πρέπει να...
-
ΠΡΟΣΟΧΗ (Η ομιλία στηρίχτηκε σε στοιχεία από προσωπική οκταετή έρευνα του Ευάγγελου Ιωαννίδη, που βρίσκονται στο αρχείο το...
-
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Πρέσπες -Την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας ...
-
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ακουγα τον Λιανη στον Οικονομου σημερα να μιλα για το Μακεδονικο και να λεει ασυναρτησιες. Κριμ...
-
Αυτη ηταν και ειναι η πραγματικη ιστορικη Μακεδονια. Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια. Το 90% αυτης εχει απελευθερωθει και ειναι ελληνικη! Τα...
-
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ BHMA ONLINE ΕΔΩ Ωρα αλλαγής για την Ευρώπη - γνώμες - Το Βήμα Online - απάντηση ...
-
Αλβανικό δημοσίευμα: Επί Οθωμανών ήταν ανύπαρκτοι οι «Μακεδόνες» -όπως αυτοαποκαλούνται οι Σλάβοι ...
-
Βγαινουν χωρις να ντρεπονται καθηγητες πουλημενοι και υπερασπιζονται την αθλια συμφωνια των Πρεσπων ως δηθεν επωφελη για την Ελλαδα. Λενε μ...
-
Καλα θα κανουν οι συμμαχοι μας να θυμουνται ότι οι Σλάβοι είναι πάντα Σλάβοι και οτι ο πανσλαβισμος παντα προσπαθουσε να δημιουργησει ενα...
-
Ανω – κάτω για το Μακεδονικό: Δεν βγαίνουν τα κουκιά, δεν αποκλείονται πολιτικές εξελίξεις Μπάχαλο στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Καμμέν...
-
Αφου το ΝΑΤΟ θα καλεσει για ενταξη οπως προκυπτει την ΦΥΡΟΜ μολις ολοκληρωσει την συνταγματικη αναθεωρηση μπορειτε να μας πειτε κ. Καμμενε...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"