ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οργή Πούτιν κατά Τουρκίας - Άγνωστη η τύχη των πιλότων

Οργή Πούτιν κατά Τουρκίας - Άγνωστη η τύχη των πιλότων



Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Την οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «πισώπλατη μαχαιριά» και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην Άγκυρα, κατηγορώντας την ότι ευθέως ότι συνεργάζεται με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι πιλότοι του αεροσκάφους είναι νεκροί ή αιχμάλωτοι ανταρτών που αντιτίθεται στον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Μάλιστα, η Τουρκία πιστεύει ότι είναι ακόμη ζωντανοί και εργάζεται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους από τους Σύρους αντάρτες που τους κρατούν, όπως δήλωσε Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θα αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν συμβεί. Και αυτό το τραγικό γεγονός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις», προειδοποίησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους και εξέφρασε τη λύπη του που η Άγκυρα ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αντί να συζητήσει το θέμα αυτό απευθείας με τη Μόσχα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε το προγραμματισμένο για τις 25 Νοεμβρίου ταξίδι του στην Τουρκία.

Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά η κατάρριψη του μαχητικού

Από την πλευρά της, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι δικαίωμά της να προστατεύσει το έδαφός της. Τούρκος αξιωματικός δήλωσε: «Δεν πρόκειται για επιθετική κίνηση εναντίον συγκεκριμένης χώρας». Ο στρατός της γειτονικής χώρας έκανε γνωστό ότι κατέρριψε το αεροσκάφος όταν εισέβαλε στον τουρκικό εναέριο χώρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Χατάι.

Ανοιξαν πυρ εναντίον ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία

Ακόμη, οι Τούρκοι ισχυρίζοντας ότι τα F-16 τους προειδοποίησαν δέκα φορές το ρωσικό αεροσκάφος, προτού το καταρρίψουν. Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι το SU-24 πέταξε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να προεδρεύσει μιας υψηλόβαθμης συνόδου ασφαλείας, κατά την οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις.

Νταβούτογλου: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της

H συριακή κυβέρνηση έκανε λόγο για «κατάφωρη επίθεση» εναντίον της εθνικής της κυριαρχίας. «Σε μια κατάφωρη επίθεση εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας, η τουρκική πλευρά κατέρριψε ένα πολεμικό αεροσκάφος των Ρώσων συμμάχων μας στη συριακή επικράτεια, ενώ επέστρεφε από μια αποστολή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Αυτό «καταδεικνύει ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των τρομοκρατών και υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν αρχίσει να καταρρέουν μετά τα πλήγματα που τους προκάλεσε ο συριακός στρατός» συνέχισε ο στρατιωτική αυτή πηγή.

Στο μεταξύ, ένας δημοσιογράφος και αναπληρωτής διοικητής μίας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίστηκε ότι μαχητές τους Συρία άνοιξαν πυρ και σκότωσαν και τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού, την στιγμή που προσέγγιζαν στο έδαφος με τα αλεξίπτωτά τους. «Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν» πριν προσγειωθούν στο έδαφος, δήλωσε.

Μάλιστα, η τουρκική Hurriyet έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τους δύο πιλότους να πέφτουν με τα αλεξίπτωτά τους, ενώ ταυτόχρονα ακούγονται εκατοντάδες σφαίρες.
Η Τουρκία ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γραπτώς. Ο αναπληρωτής υφυπουργός της Τουρκίας έχει συναντηθεί με τους επιτετραμμένους της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, καθώς και με τον πρεσβευτή της Γαλλίας, με το αιτιολογικό ότι παραβίασε επανειλημμένα τον τουρκικό εναέριο χώρο.

ΠΗΓΗ: REAL



ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"