ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011


Εξετάστηκαν 16 παράγοντες

Πρώτη σε ποιότητα ζωής η Γαλλία, τελευταία η Βρετανία, σε έρευνα της uSwitch


Η έλλειψη ήλιου είναι ένα από τα στοιχεία που έστειλαν τη Βρετανία στην τελευταία θέση της κατάταξης από πλευράς ποιότητας ζωής

Το χειρότερο μέρος να ζει κανείς από άποψης ποιότητας ζωής ανακηρύχθηκε η Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της uSwitch που πραγματοποιήθηκε σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης στηρίχτηκαν σε 16 παράγοντες, όπως το ακαθάριστο εισόδημα, το ΦΠΑ και το κόστος βασικών αγαθών, καθώς ζητήματα που καθορίζουν την ποιότητα ζωής, όπως οι ώρες ηλιοφάνειας, τα δικαιώματα αδειών, οι ώρες εργασίας και το προσδόκιμο ζωής.

Την πρώτη θέση κατέλαβε για τρίτη φορά η Γαλλία, παρά το γεγονός ότι γαλλικές οικογένεια κερδίζουν κατά μέσο όρο 36.521 ευρώ, σε σύγκριση με τα 44.316 των βρετανικών νοικοκυριών και το γεγονός ότι οι Γάλλοι δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους Βρετανούς.

Και αυτό εν μέρει διότι οι Γάλλοι απολαμβάνουν 2.124 ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, συνταξιοδοτούνται στα 60 και έχουν 36 ημέρες διακοπών τον χρόνο. Επίσης ζουν περισσότερο από τους Βρετανούς, γεγονός που ισχύει και για τους Ισπανούς, τους Ιταλούς, τους Ολλανδούς και τους Σουηδούς, που επίσης συμμετείχαν στην έρευνα.

Στις πρώτες πέντε θέσεις των χωρών για καλύτερη ποιότητα ζωής αναδείχθηκαν η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Γερμανία -η Ελλάδα δεν συμμετείχε στην έρευνα.

H Βρετανία εμφανίστηκε είναι η δεύτερη στη λίστα χώρα με τις λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, τέταρτη από πλευράς μεγαλύτερου ορίου συνταξιοδότησης και η τρίτη από το τέλος όσον αφορά το ποσό του ΑΕΠ που δαπανάται για την υγεία.

Ως αποτέλεσμα, το 12% των Βρετανών δηλώνουν ότι σκέφτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν, με τη μεγαλύτερη ανησυχία του 59% των ερωτηθέντων να αποτελεί η «διαλυμένη κοινωνία», του 49% το υψηλό κόστος διαβίωσης και του 47% το έγκλημα και η βία. Μάλιστα μόνο το 5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ευτυχείς στη χώρα τους.
Newsroom ΔΟΛ

Επιλυση της διαφορας για ΑΟΖ με κανονα την αρχη της Μεσης Γραμμης.

 Σε τυχόν συνυποσχετικό για επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης Υφακοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης πρέπει να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"