ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΨΕΜΑ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΤΗΣ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ

Επιστήμονες διαψεύδουν το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας

Όσον αφορά όμως το λιώσιμο του 15% της παγοκάλυψης της...

Βρετανοί επιστήμονες διέψευσαν τον ισχυρισμό για ανάγκη δημιουργίας νέου χάρτη της Γροιλανδίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει άρθρο του tvsx.gr. Ο έγκυρος «Τimes Atlas» φαίνεται να δημοσίευσε λανθασμένα πως έχει λιώσει το 15% της έκτασης των πάγων της Γροιλανδίας και έχει μετατραπεί σε πράσινο χώρο.
Στη 13η «ολοκληρωμένη» έκδοση του Άτλαντα περιλαμβάνονται μια σειρά από αναθεωρήσεις λόγω της περιβαλλοντικής αλλαγής, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση που είχε δημοσιευτεί το 2007. Οι αναθεωρήσεις αφορούν τη διάλυση ορισμένων πάγων της Ανταρκτικής, τη συρρίκνωση των εσωτερικών υδάτων σε Αράλη και Νεκρά θάλασσα καθώς και την αποξήρανση των ποταμών, όπως ο ποταμός Κολοράντο.
Όσον αφορά όμως το λιώσιμο του 15% της παγοκάλυψης της Γροιλανδίας, επιστήμονες από το Scott Polar Research Institute υποστηρίζουν πως πρόκειται για λάθος εκτίμηση, του κατά τ’άλλα εγκυρότερου Άτλαντα, καθώς ο πάγος στη Γροιλανδία δεν μειώθηκε σε τόσο μεγάλο ποσοστό.
Ο «Times atlas» εκδίδεται από την Times Books της HarperCollins, η οποία με τη σειρά της ανήκει στη News Corporation του Rupert Murdoch. Εκπρόσωπος της HarperCollins, δήλωσε πως ο νέος χάρτης βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από την Αμερικανική Εθνική βάση πληροφοριών χιονιού και πάγου (NSIDC).
Η μείωση 15% της έκτασης των πάγων της Γροιλανδίας, περιοχή στο μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, σε μόλις 12 χρόνια αποτελεί ενδεχομένως  λάθος θεώρηση. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Scott Polar Research Institute «οι πρόσφατες δορυφορικές εικόνες της Γροιλανδίας, καθιστούν σαφές ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί παγετώνες και μόνιμη παγοκάλυψη, σε περιοχές που ο νέος Άτλαντας δείχνει να εμφανίζονται νέα εδάφη».
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε κοπή των πάγων της Γροιλανδίας, όχι όμως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ otyposnews.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"