ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


ΣΠΑΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΑΧΟΪ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Αυξήσεις συντάξεων κατά της κρίσης

Αύξηση συντάξεων αλλά πάγωμα κάθε άλλης δημόσιας δαπάνης, «συναινετική» κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις εξήγγειλε στην παρθενική του ομιλία στο ισπανικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
Από διευκόλυνση προσλήψεων, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές μέχρι μεταφορά αργιών που πέφτουν μεσοβδόμαδα, είναι τα «όπλα» της κυβέρνησης Ραχόι για να χτυπηθεί η υψηλή ανεργία και να βοηθηθούν η ανάπτυξη και η αγορά (φωτ. Reuters)Από διευκόλυνση προσλήψεων, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές μέχρι μεταφορά αργιών που πέφτουν μεσοβδόμαδα, είναι τα «όπλα» της κυβέρνησης Ραχόι για να χτυπηθεί η υψηλή ανεργία και να βοηθηθούν η ανάπτυξη και η αγορά (φωτ. Reuters)ΟΡαχόι, ο οποίος ορκίζεται αύριο, περιέγραψε την κακή κατάσταση της οικονομίας, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ανεργία, η οποία ανέρχεται στο 23% και στο 46% για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι για να πετύχει η χώρα του τον στόχο για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6% του ΑΕΠ το 2011 από 9,2% πέρυσι, απαιτείται η εξοικονόμηση 16,5 δισ. ευρώ το 2012. Ο Ραχόι είπε ότι η κυβέρνησή του θα εγκρίνει την παράταση του προϋπολογισμού του 2011 και θα παρουσιάσει πλήρη προϋπολογισμό για το 2012 στα τέλη Μαρτίου.
«Πάγος» στο Δημόσιο
Στα μέτρα που προτίθεται να πάρει η νέα ισπανική κυβέρνηση περιλαμβάνονται:
Η αύξηση των συντάξεων σε πραγματικούς όρους -η προηγούμενη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών είχε προχωρήσει σε πάγωμά τους. Θα είναι, όπως είπε, και η μοναδική αύξηση κρατικής δαπάνης.
Πάγωμα των προσλήψεων για τους περισσότερους κλάδους του δημόσιου τομέα (θα εξαιρεθούν τα σώματα ασφαλείας και οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες). Οι λεπτομέρειες στις περικοπές των δημοσίων δαπανών θα ανακοινωθούν στις 30 Δεκεμβρίου.
Ο Ραχόι υποσχέθηκε επίσης μεταρρυθμίσεις με στόχο να διευκολυνθούν οι προσλήψεις, όπως η αλλαγή στον τρόπο διαπραγμάτευσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κάλεσε μάλιστα τις μεγαλύτερες εργοδοτικές ενώσεις και τα συνδικάτα να φέρουν τις δικές τους προτάσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ειδάλλως η κυβέρνηση θα επιβάλει μονομερώς μέτρα.
Για τις επιχειρήσεις προβλέπονται μία σειρά από φοροελαφρύνσεις, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ζήτησης. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν θα καταβάλλουν φόρο πριν τον πληρώσουν οι πελάτες τους, όπως γίνεται τώρα.
«Ανάσα» στις μικρές επιχειρήσεις
Οι μικρές επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν για πρώτη φορά θα έχουν δικαίωμα φοροαπαλλαγής 3.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ έσοδα θα υπόκεινται σε ευνοϊκότερο φορολογικό συντελεστή.
Ενα ακόμη κίνητρο προς τις επιχειρήσεις θα είναι η μεταφορά των αργιών που πέφτουν μεσοβδόμαδα στην κοντινότερη Παρασκευή ή Δευτέρα.
Το συνολικό δημόσιο χρέος της Ισπανίας ανερχόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 706,34 δισ. ευρώ, 66% του ΑΕΠ, 15% υψηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Στο δημόσιο χρέος περιλαμβάνεται και το χρέος των ημιαυτόνομων περιοχών.
Ενα από τα μεγάλα προβλήματα της Ισπανίας είναι τα χρέη των τραπεζών που έχουν συσσωρευτεί λόγω της κατάρρευσης της φούσκας ακινήτων. Σήμερα υπάρχουν περί τις 700.000 αδιάθετες νέες οικίες, ενώ το ποσοστό των επισφαλών δανείων έχει φτάσει στο 7,42%, υψηλότερο επίπεδο από το 1994, σε σχέση με 7,16% τον Σεπτέμβριο και 5,68% ένα χρόνο πριν. Η αξία των επισφαλών δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ισπανίας, ανέρχεται στα 131,9 δισ. ευρώ. *

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"