ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ 26/10 ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ




Ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται σημαντική μείωση, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα». Ο κ. Μπλανσάρ τόνισε ότι το «κούρεμα» που προβλέπεται στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου, ίσως χρειαστεί να ξεπεράσει το 50%.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εξάλλου, επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Το περιοδικό εκτιμά ότι το Ταμείο αμφιβάλλει για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους και σημειώνει ότι θα έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει με τους πιστωτές της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Κλέμενς Φούεστ. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ δηλώνει ότι το «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετό προκειμένου να μπει η χώρα σε μια βιώσιμη πορεία και εκφράζει την εκτίμηση ότι η συμμετοχή των επενδυτών στην αναδιάρθρωση του χρέους θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμα κι αν προέκυπτε ο κίνδυνος ανοιχτής χρεοκοπίας.

Πηγή:www.capital.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 26/10 ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"