ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανησυχητική υποχώρηση

Με το «αριστερό» έκανε ποδαρικό το 2012 στα δημόσια έσοδα τον Ιανουάριο


Καθρέφτης της ύφεσης η μείωση των δημόσιων εσόδων
Μειωμένα κατά 6% σε σύγκριση με πέρυσι εμφανίζονται τα δημόσια έσοδα τον Ιανουάριο, βάσει των προσωρινών στοιχείων, με ειδικά τα έσοδα από το ΦΠΑ να έχουν υποχωρήσει σημαντικά εξαιτίας της ύφεσης.

Η εικόνα προκαλεί ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς τον Ιανουάριο συνεχιζόταν η πληρωμή τελών κυκλοφορίας και του «χαρατσιού» μέσω ΔΕΗ.

Ιδιαίτερα ανησυχητική όμως είναι η εικόνα του ΦΠΑ που οι εισπράξεις τον Ιανουάριο εμφανίζονται μειωμένες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο - εξίσου κακό εισπρακτικά - πρώτο μήνα του 2011 κατά 18,7%.

Πέραν της φοροδιαφυγής, η υποχώρηση των εσόδων σχετίζεται προφανώς με την ύφεση και το «κύμα» λουκέτων στην αγορά: Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το περασμένο έτος 110.000 επιχειρήσεις προχώρησαν σε διακοπή εργασιών ενώ 75.000 έκαναν έναρξη εργασιών.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011<<Δυστυχώς δεν τολμήσαμε, ούτε ως διαπραγματευτικό όπλο, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, την οποία σπεύσαμε, να διαψεύσουμε κατά τη περίοδο πριν την κατάρτιση της συμφωνίας του μνημονίου. Έτσι καταλήξαμε στην αποδοχή χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση μιας συνταγής οικονομικής,  που από τότε δημόσια τόνιζα, ότι είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο χρεών και ύφεσης την αγορά, αφού τα έσοδα δεν θα βελτιωθούν και θα παρουσιάζουν υστέρηση συνεχώς, ακριβώς λόγω της ύφεσης, που θα προκαλούσε η εφαρμογή της.
Ο Ξ Ζολώτας ορθά έλεγε ότι<< αν αυξηθεί η φορολογία από ένα ποσοστό και πάνω οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους>> και είχε απολύτως δίκαιο.  Η Ιαπωνία, όταν το 1997 αύξησε τους φόρους, για να μειώσει το έλλειμμά της, οδηγήθηκε αμέσως στην ύφεση. Εμείς γιατί θα τα καταφέρναμε καλύτερα; Η ύφεση φυσικά σημαίνει, ότι ακόμη και με αυξημένους συντελεστές φορολόγησης, τα έσοδα μειώνονται, αφού περιορίζεται το ΑΕΠ, με τα χρέη σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ, να αυξάνονται ραγδαία.  >>

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ 1 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 

 

ΕΔΩ :  http://vaggelisioannidis.blogspot.com/2011/03/1-19-2011_31.html

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"