ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γιούνκερ: Η Γερμανία αντιμετωπίζει την ευρωζώνη σαν υποκατάστημά της

Μη ωφέλιμη χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η νομισματική ένωση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Δεν μάσησε μάλιστα τα λόγια του, αφού υπογράμμισε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει την ευρωζώνη ωσάν υποκατάστημα.

Γιούνκερ: Η Γερμανία αντιμετωπίζει την ευρωζώνη σαν υποκατάστημά της
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutschen Zeitung, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι «μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι χρήσιμη. Οποιος θεωρεί ότι τα προβλήματα στην ευρωζώνη θα λυθούν με αποκλεισμό ή αποπομπή της Ελλάδας, δεν έχει αναγνωρίσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης».
«Δεν θέλω να μειώσω τα προβλήματα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα οφείλει να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα. Αλλά με τον αποκλεισμό μιας χώρας δεν λύνονται τα προβλήματα της ευρωζώνης. Το αντίθετο! Το κύρος της ευρωζώνης θα πληγεί παγκοσμίως, με σημαντικές επιπτώσεις. Δεν θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται το ενδεχόμενο εξόδου μια χώρας ως επιχείρημα σε μια χαμηλού επιπέδου δημόσια συζήτηση για εσωτερικούς λόγους».
Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να φορολογηθούν στην Ελλάδα οι εύποροι, οι οποίοι «κάνουν πάρτι στις θαλαμηγούς τους», προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιούνκερ ανέφερε ότι η Γερμανία μεταχειρίζεται την ευρωζώνη ως «υποκατάστημά της». «Για ποιον λόγο επιτρέπει η Γερμανία στον εαυτό της την πολυτέλεια να εξυπηρετεί συνέχεια την εσωτερική πολιτική της χρησιμοποιώντας το θέμα του ευρώ; Για ποιον λόγο μεταχειρίζεται η Γερμανία την Ευρωζώνη σαν να πρόκειται για υποκατάστημά της;» διερωτάται
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Eurogroup προειδοποίησε για διάλυση της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο».
«Έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο κόσμος μιλά για αυτό, για το αν σε ένα μήνα θα υφίσταται η ευρωζώνη», ανέφερε.
«Για να σωθεί το ευρώ δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει τώρα να καταστήσουμε σαφές με όλα τα κράτη μέλη, ότι είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για την δημοσιονομική σταθερότητα και την νομισματική ένωση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"