ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΡΑ- ΣΟΚ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Περιορισμένα περιθώρια ελιγμών αφήνει στο οικονομικό επιτελείο η τρόικα που επιμένει ότι περίπου 8 δισ. ευρώ του νέου πακέτου μέτρων θα πρέπει να προέλθουν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Μέχρι στιγμής από τα 7,5 δισ. ευρώ μέτρων, που έχουν οριστικοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις, τα 7 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «μαχαίρι» σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα, ενώ αναζητούνται ακόμη 4 δισ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας εμμένουν στο σκληρό σενάριο των περικοπών και ζητούν το μισό του ποσού που δεν έχει κλείσει, δηλαδή περίπου τα 2 δισ. ευρώ, να προέλθουν από περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, καθώς εμφανίζονται να αμφιβάλλουν για την αποδοτικότητα των μέτρων περικοπής δαπανών.

Έτσι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη που θα αποφέρει 1 δισ. ευρώ θεωρείται δεδομένο ότι θα βρίσκεται τελικά στη λίστα με τα νέα μέτρα και δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν νέες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και μεγαλύτερο «ψαλίδι» στις μηνιαίες απολαβές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ.

Η τρόικα πιέζει και για νέες αλλαγές στα εργασιακά όπως εξαήμερη εργασία και μικρότερες αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων, ενώ παραμένει στο τραπέζι και η περικοπή των συντάξεων που εξετάζεται να ξεκινάει από τα 700 ευρώ. Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο αναζητά ακόμη 1,5 δισ. ευρώ χωρίς να έχει αποφασιστεί από που θα προέλθει.

Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν την κυβέρνηση που έχει προθεσμία μέχρι την Κυριακή προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε χθες αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών όταν ρωτήθηκε πότε θα κλείσει το πακέτο.«Ελπίζω μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο πια στη διάθεση μας» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Το οικονομικό επιτελείο δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου το πακέτο να είναι έτοιμο για τις εργασίες του επόμενου Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αποφασιστούν μέτρα στήριξης της χώρας μας.


ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΗ ΔΗΘΕΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΥΦΕΣΗ 10% ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ κ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"