ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10

Προχωρά το σχέδιο «Αθηνά»

Επαναφορά της βάσης του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

 
Την ώρα που προχωρά το σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα: «Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα minimum των προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι' αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο Αθηνά, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι «το επόμενο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελληνίων θα αποτυπώνει το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα νέα ισχυρότερα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχθούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς.

»Από αυτή τη διαδικασία κανείς δεν έχει να χάσει, αντίθετα όλοι θα κερδίσουν. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία και θα γίνουν ανταγωνιστικότεροι στον δύσκολο στίβο της εργασίας. Τα Ιδρύματα θα αναβαθμιστούν και οι συνάδελφοι καθηγητές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό θα ωφεληθούν, καθώς θα εργάζονται πλέον σε ένα εξορθολογισμένο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η χώρα θα ωφεληθεί μεσοπρόθεσμα, διότι η αναβάθμιση της Παιδείας είναι ο πιο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης» δήλωσε.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Συμφωνω απολυτως με την προθεση του υπουργου παιδειας να επαναφερει την βαση του 10 για την εισαγωγη στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Ο λαικισμος στην Ελλαδα μας οδηγησε εδω οπως και η αναξιοκρατια. Αρκετες στρατιες εισακτεων χωρις προσοντα και μελλοντικων ανεργων δημιουργησαν τα προηγουμενα χρονια

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"