ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικές εκλογές 2014! Αλλάγή σκηνικού

Δημοτικές εκλογές 2014! Αλλάγή σκηνικού

fx-1dimarxos-ekloges-filadelfia-xalkidona-2014
Ελεύθερα θα μπορούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα εφεξής οι δήμαρχοι καθώς καταργείται το επαγγελματικό ασυμβίβαστο που ίσχυε μέχρι τώρα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο  που κατατέθηκε στη Βουλή με το οποίο κυρώνονται επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η παραπάνω ρύθμιση έρχεται ως αντιστάθμισμα στις τεράστιες περικοπές που έχουν γίνει στις αντιμισθίες των αιρετών, αφού το 2011 μέχρι σήμερα οι αντιμισθίες έχουν μειωθεί κατά 30% περίπου.
Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να «ανοίξει την όρεξη» για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές του 2014, μιά και σημαίνοντα πρόσωπα με μεγάλη επιρροή στους δημότες, δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να ασχοληθούν ενεργά με τα δημοτικά, λόγω του ασυμβίβαστου που ίσχυε μέχρι σήμερα…
Ειδικότερα για την απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 18 του εν λόγω νομοσχεδίου καταργούνται το άρθρο 16 και η παρ. 18 του άρθρου 282 του Καλλικράτη (Ν.3252/2010).
Σύμφωνα με  όσα αναφέρονται στην Αιτιολογική ΄Εκθεση με τη ρύθμιση αυτή «δίδεται η δυνατότητα στους δημάρχους να ασκούν την επαγγελματική δραστηριότητα. Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά. Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται να διευρυνθεί ο κύκλος των ενασχολούμενων με τον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιτυχημένους επαγγελματίες και με ανθρώπους που προέρχονται από τα ενεργά τμήματα της κοινωνίας κα με πείρα για τον επαγγελματικό στίβο».
Συμπληρώνοντας την παραπάνω επιχειρηματολογία της Αιτιολογικής Έκθεσης, θα πρέπει να τονιστεί
Σημειωτέον ότι από την εφαρμογή του Καλλικράτη μέχρι σήμερα προβλέπεται η αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων κατοίκων. Ειδικά για την τρέχουσα δημοτική περίοδο το μέτρο ίσχυε για δήμους με πληθυσμό άνω των είκοσι πέντε χιλιάδων κατοίκων.

ΠΗΓΗ:http://www.filadelfia-xalkidona.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"