ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

LE FIGARO: Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ


 LE FIGARO: Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ

former yugoslav republic of macedonia2 Le Figaro: H γλώσσα των Σκοπίων είναι Βουλγαρική Διάλεκτος!!!!


Η γλώσσα των Σλάβων της ΠΓΔΜ είναι  Βουλγαρική διάλεκτος και  οι ίδιοι είναι Βούλγαροι, σύμφωνα με  άρθρο που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro .
Το άρθρο της Le Figaro, όπως είναι ευνόητο προκάλεσε σοκ στα Σκόπια, που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα τις Βουλγαρικές τους ρίζες. Παράλληλα  ο Βούλγαρος υπουργός Μπόζινταρ Δημητρώφ έσπευσε να δηλώσει σχετικά. “Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν ως πηγή μάλλον την Γαλλική ”Εγκυκλοπαίδεια των Γλωσσών” που είχε κυκλοφορήσει πριν 5 χρόνια. Έχουν αυτήν την “περίεργη” συνήθεια όταν γράφουν σχετικά με Ιστορία να συμβουλεύονται Ειδικούς.  Και οι Γάλλοι Ιστορικοί θεωρούνται από τους  καλύτερους στον κόσμο.”
Και πρόσθεσε, “Υπάρχει ένα Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών στο Παρίσι και ποτέ δεν έχουν αποκαλέσει τον Σαμουήλ και την χώρα του τίποτα άλλο από Βούλγαρο Βασιλέα και Βουλγαρικό κράτος. Η Γαλλία είχε πρόξενους στην Μακεδονία από πολύ παλιά μέχρι τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο και είχαν ενημερώσει τους Γάλλους Ιστορικούς και την Γαλλική Κυβέρνηση τι ακριβώς ήταν ο “Μακεδονικός” πληθυσμός”.
Επίσημη αντίδραση από την ΠΓΔΜ για το δημοσίευμα δεν έχουμε μέχρι στιγμής αν και αναμένεται. Για την Ιστορία να θυμήσουμε την περίπτωση της Γαλλικής ”Εγκυκλοπαίδειας των Γλωσσών” πριν 5 χρόνια, όπου έκανε ξανά λόγο για το… Βουλγαρικό παρελθόν των Σκοπιανών και είχε προκαλέσει  την έντονη δυσφορία των Σλάβων της ΠΓΔΜ.  Οι Γάλλοι φυσικά είχαν αρνηθεί να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στην Εγκυκλοπαίδεια τους. 

ΠΗΓΗ: http://history-of-macedonia.com

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"