ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Κατάρα σε όσους δεν με ψηφίσουν» πρόεδρο της Βενεζουέλας λέει ο Μαδούρο

«Κατάρα σε όσους δεν με ψηφίσουν» πρόεδρο της Βενεζουέλας λέει ο Μαδούρο

Ο Νικολάς Μαδούρο
Καράκας, Βενεζουέλα
Ο προεδρεύων της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, προειδοποίησε ότι μια κατάρα πολλών αιώνων θα πέσει πάνω σε όσους δεν τον ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου για την ανάδειξη του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες.

«Αν κάποιος από τους πολίτες ψηφίσει εναντίον του Νικολά Μαδούρο, θα ψηφίζει εναντίον του εαυτού του και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω του», προειδοποίησε ο υποψήφιος, επικαλούμενος την μάχη της Μακαραπάνα τον 16ο αιώνα όταν οι ισπανοί στρατιώτες σφαγίασαν τις δυνάμεις των ινδιάνων.

«Εάν νικήσει η μπουρζουαζία θα ιδιωτικοποιήσει τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, θα πάρουν τη γη από τους ινδιάνους και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω σας», πρόσθεσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στης πολιτεία Αμαζόνας.

Η επίκληση της κατάρας της Μακαραπάνα εκ μέρους του Μαδούρο κλιμακώνει τη ρητορική του έναντι του ηγέτη της αντιπολίτευσης και επίσης υποψήφιου για την προεδρία, Ενρίκε Καπρίλες, δίνοντας ένα σουρεαλιστικό τόνο στην εκστρατεία, παρατηρεί το Reuters.

Φαίνεται όμως ότι ο Μαδούρο έχει μια τάση στα μεταφυσικού τύπου επιχειρήματα: πέρα από την απειλή της κατάρας, έχει δηλώσει ότι το πνεύμα του Τσάβες τον επισκέφτηκε με τη μορφή πουλιού και του κελάηδησε.

Απαντώντας στο Μαδούρο, ο Καπρίλες είπε ότι, όποιος λέει ότι θα πέσει κατάρα στους πολίτες, «δεν έχει κανένα δικαίωμα να διοικεί τη χώρα». Και πρόσθεσε: «η αληθινή κατάρα είναι η μικρή ομάδα από την οποία θα απαλλαγούμε στις 14 Απριλίου».

Επιπλέον ο Μαδούρο κατηγόρησε δύο Αμερικανούς πρώην πρεσβευτές για συνωμοσία με σκοπό την δολοφονία του πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Σκοπός τους είναι να με σκοτώσουν. Θέλουν να με σκοτώσουν διότι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κερδίσουν μια ελεύθερη και τίμια εκλογική αναμέτρηση. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Ρότζερ Νοριέγκα και ο Οτο Ράιχ, αλλά και η σαλβαδοριανή δεξιά που έστειλε πληρωμένους δολοφόνους για να με σκοτώσουν», είπε.

Οι Ράιχ και ο Νοριέγκα ήταν αντίστοιχα πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα και στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Από το 2010 Ουάσινγκτον και Καράκας δεν έχουν διορίσει πρεσβευτές.

Χωρίς να έχει τη χαρισματικότητα του Τσάβες, ο Μαδούρο αντλεί από την λατρεία των πολιτών στο πρόσωπο του Τσάβες και, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δείχνει να προηγείται κατά δέκα μονάδες του Καπρίλες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Οι σοβαροι πολιτικοι συνομιλητες του Συριζα....Αν ενωσουν τις δυναμεις τους με τους εγχωριους ευκολοπιστους ψευδοπροφητειων τοτε θα εχουμε δει το τελος του κοσμου. Τυφλα να εχει ο Λιακοπουλος

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"