ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Νέες μεγάλες πορείες αναμένονται την Πέμπτη

Αμείωτη η ορμή του κύματος διαδηλώσεων στη Βραζιλία


Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησαν οι ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας σε ταραχές στο περιθώριο διαδήλωσης γύρω από το στάδιο της πόλης Φορταλέζα στη Βραζιλία, πριν ξεκινήσει αγώνας για το Confederations Cup· πορείες και στο Σάο Πάολο, επεισόδια στο Νιτερόι του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν με αφορμή το κόστος των συγκοινωνιών αλλά τροφοδοτούνται από τη γενικότερη δυσφορία, δεν έχουν ξεφουσκώσει παρά την προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης με φθηνότερα εισιτήρια για τις συγκοινωνίες. Νέες μεγάλες πορείες αναμένονται την Πέμπτη.

Γύρω από το στάδιο Καστελάου στην Φορταλέζα, συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 άτομα πριν τον αγώνα του Confederations Cup το βράδυ της Τετάρτης.

Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτυλίχθηκαν χαοτικές σκηνές: Ομάδες διαδηλωτών αποσπάστηκαν από τη συγκέντρωση και άρχισαν τον πετροπόλεμο με τις ισχυρότατες δυνάμεις ασφαλείας. Η απάντηση ήρθε με πλαστικές σφαίρες και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Παράλληλα, Το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Νιτερόι, έξω από το Ρίο ντε Ζανέιρο, ενώ πλήθος κόσμου κατέβηκε ξανά στους δρόμους του Σάο Πάολο.

Την Τετάρτη, οι δήμοι του Ρίο ντε Ζανέιρο και του Σάο Πάολο ακολούθησαν μικρότερες τοπικές ηγεσίες που ακύρωσαν την αύξηση της τιμής στο κόμιστρο για τα λεωφορεία και τα τρένα -απόφαση που είχε πυροδοτήσει τις πρώτες διαδηλώσεις. Οι δύο πόλεις είχαν δει τις ογκωδέστερες διαδήλωσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και τα περισσότερα επεισόδια.

Πολλοί αμφιβάλλουν ωστόσο για το κάτα πόσο αυτό θα καταφέρει να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο δρόμο, οι οποίες τροφοδοτούνται από τη γενικότερη δυσφορία των Βραζιλιάνων για τα υψηλά φορολογικά βάρη, τη χαμηλή ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών με παράλληλη σπατάλη, όπως πιστεύουν, πόρων στις διογανώσεις για το Confederations Cup και το επόμενο Μουντιάλ.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ  
ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΟ ΚΑΜΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ; ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"