ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αιχμές Μητσοτάκη για Μανιτάκη



Αιχμές Μητσοτάκη για Μανιτάκη

Ο νυν «αδειάζει» τον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Τελευταία ενημέρωση:
«Στη δεξαμενή της κινητικότητας βρήκα μηδέν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Τι προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το Δημόσιο.
«Είχε γίνει μια προεργασία, όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε», πρόσθεσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος του προκατόχου του Αντώνη Μανιτάκη.
Ο Κυρ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης δεν θα υπήρχε αν δεν είχε προηγηθεί η συμφωνία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών σε αυτά τα ζητήματα.
«Από τη στιγμή που κάποιος μπει στη δεξαμενή της κινητικότητας, ή θα πάρει τη θέση που του προσφέρεται ή θα φύγει», διαμήνυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως είπε, στη συγκεκριμένη διαδικασία θα εισέλθουν 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του μήνα, 12.500 έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και συνολικά 25.000 έως το τέλος του 2013.
Προτεραιότητα έχουν οι σχολικοί φύλακες, όπως και εκπαιδευτικοί που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό.
Ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ως εξής:
«Η διαπραγμάτευση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του κατέληξε στα εξής:
Το Υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013.
Η πρώτη αυτή φάση της κινητικότητας (4.200) θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8.  
Ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 - 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος - 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 - παραμένει σταθερός.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεσμεύεται στη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων να προκύψει από αυτήν την κατηγορία.»

ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΙΛΙΟ ΜΟΥ:   ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΑΚΗ: http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1774.html

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"