ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αγριοι φόροι και το 2014

Αγριοι φόροι και το 2014

Νέο σκληρό κύκλο λιτότητας φέρνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2014, που προβλέπει συνολικούς φόρους 44 δισ. ευρώ για 5.600.000 φορολογουμένους, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια χώρα όπου το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 25% τα τελευταία έξι χρόνια! Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι νέοι φόροι ανέρχονται στο 1,2 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθούν στη διάρκεια του επόμενου έτους.

Το 2014 θα αποτελέσει ακόμη ένα έτος λιτότητας για τους Ελληνες πολίτες λόγω των αυξημένων φόρων που θα κληθούν να καταβάλουν αλλά και της περαιτέρω περιστολής των δαπανών σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία.

Ο νέος Προϋπολογισμός θα ξεκινάει με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί στα 100.000.000. ευρώ.

Ωστόσο, το κρίσιμο μέγεθος είναι ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν τα εξοντωμένα από την κρίση νοικοκυριά το επόμενο έτος. Το βασικό σενάριο προβλέπει μεγάλη αύξηση της άμεσης φορολογίας, η οποία θα φτάνει σε ποσοστό το 12,4%. Οι συνολικοί άμεσοι φόροι προβλέπεται να φτάσουν τα 19,5 δισ. ευρώ τη νέα χρονιά, από 17,4 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν φέτος, δεδομένης και της υστέρησης που παρουσιάζουν οι εισπράξεις.

Αυτό σημαίνει νέες εισοδηματικές απώλειες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι φόροι αυτοί, μεταξύ των άλλων, θα προέλθουν:

- Από τη νέα κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων.

- Από την κατάργηση φοροαπαλλαγών και την κατάργηση εκπτώσεων φόρου για τα παιδιά.

- Από την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Από την αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια.

Στο μέτωπο της έμμεσης φορολογίας, προβλέπεται αύξηση εισπράξεων κατά περίπου 400.000.000 ευρώ.

Μόνο από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στη βεβαίωση εισπράξεων 3,6 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα για τον Προϋπολογισμό εκτιμώνται σε 2,85 δισ. ευρώ.

Ο νέος Προϋπολογισμός περιλαμβάνει και καινούργιες περικοπές δαπανών. Το κονδύλι για τις συντάξεις προβλέπεται να μειωθεί περαιτέρω κατά 423.000.000 ευρώ, την υγειονομική περίθαλψη κατά 620.000.000 ευρώ και για τις αποδοχές των δημοσίων υπάλληλων κατά 260.000.000. ευρώ.

Στέλιος Κράλογλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ; ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"