ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στ. Καλαφάτης η επιλογή Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη



Στ. Καλαφάτης η επιλογή Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη



Στην πρώτη της επιλογή, αυτή του κ. Σταύρου Καλαφάτη, κατέληξε τελικά η Νέα Δημοκρατία ως προς τον υποψήφιο που θα επιχειρήσει να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης από τον κ. Γ. Μπουτάρη.

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για την πόλη, δεχόμενος –σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου– τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του. Ο κ. Καλαφάτης αναμένεται να εγκαταλείψει το υπουργείο, καθώς υπέβαλε ήδη από χθες την παραίτησή του, η οποία και θα ενεργοποιηθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης νομοσχεδίου για τα δάση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει αντικατάσταση του κ. Καλαφάτη, χωρίς ωστόσο ο κ. Σαμαράς να έχει καταλήξει στο πρόσωπο, εξέλιξη απολύτως λογική, καθώς η υποψηφιότητα Καλαφάτη έκλεισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Καλαφάτη όπως και ενδεχόμενες υποψηφιότητες άλλων κυβερνητικών στελεχών (σ.σ. Φώφη Γεννηματά) στις δίδυμες εκλογές του Μαΐου αναζωπυρώνει σενάρια ανασχηματισμού, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει αντικατάσταση στελεχών ή ακόμη και κάποιες θέσεις θα μείνουν κενές, καθώς ο πρωθυπουργός μοιάζει να θέλει να κρατήσει το χαρτί του ανασχηματισμού για μετά τις εκλογές.

Οι δυσκολίες

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του επαναπατρισμού των συντηρητικών και αστικών στρωμάτων της Θεσσαλονίκης που φαίνεται ότι έχουν μετακινηθεί υπέρ του κ. Γιάννη Μπουτάρη. Την προσπάθειά του, δε, δυσχεραίνει και ο εμφύλιος Τζιτζικώστα - Ιωαννίδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς, εμφανώς, καθιστά δύσκολες τις συνέργειες μεταξύ των περιφερειακών και των δημοτικών ψηφοδελτίων.

Μετά τη χθεσινή ανακήρυξη της υποψηφιότητας Καλαφάτη, το μοναδικό κενό αφορά την Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης εμμένει στον αυτοδιοικητικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του, κάτι που έπραττε παραδοσιακά και κατά τα χρόνια που ήταν υποψήφιος στον Δήμο Περιστερίου. Η τακτική αυτή πιθανότατα εξυπηρετεί και τη στρατηγική των μη χρισμάτων (σ.σ. που πάντως δοκιμάστηκε από τους χειρισμούς σε Αθήνα και Κεντρ. Μακεδονία), στην οποία επιμένει η Ν.Δ. Το πρόβλημα είναι, μάλλον, οι αντιμνημονιακές «γωνίες» στον λόγο του νυν δημάρχου. Πάντως, και παρά το γεγονός ότι χθες αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τη Ν.Δ. να εξετάζει την υποψηφιότητα του υφυπουργού Ανάπτυξης Θαν. Σκορδά, το ενδεχόμενο ενός ψηφοδελτίου Παχατουρίδη για την Περιφέρεια Αττικής μοιάζει το πλέον ισχυρό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι 100 ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τις κάλπες επαρκούν για να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στα μέτωπα της Αθήνας και της Κεντρικής Μακεδονίας, καίτοι δεν φαίνεται ότι υπάρχει, έστω και δύσβατος, δρόμος που να οδηγεί στην απόσυρση των κ. Κακλαμάνη και Τζιτζικώστα από την κούρσα. Σε αντίθεση, πάντως, με τον κ. Κακλαμάνη, ο οποίος μπήκε με ορμή στην προεκλογική αντιπαράθεση και με δηλώσεις του κόβει και τις τελευταίες επαφές με το Μαξίμου, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος επιλέγει χαμηλούς τόνους και αναμένεται να εμμείνει αυτοδιοικητικά.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Σωστη επιλογη! Καιρος ηταν.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"