ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Φόβοι για νέα Κριμαία

Φόβοι για νέα Κριμαία

Με μία φωνή, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισαν παράνομο το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στην Κριμαία, επιβάλλοντας κυρώσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων σε Ρωσία και Ουκρανία. Μάλιστα, οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν ο επόμενος να είναι ο Ρώσος πρόεδρος.

Σαμαράς: Υπέρ ειρηνικής λύσης στην Κριμαία

Το αυτί του Βλαντιμίρ Πούτιν ωστόσο, δεν φαίνεται να «ιδρώνει» και χθες υπέγραψε διάταγμα που αναγνωρίζει την χερσόνησο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Αναλυτές αναφέρουν ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας αποτελεί προϋπόθεση έτσι ώστε να αρχίσει η διαδικασία αποδοχής του αιτήματος της Κριμαίας για προσχώρηση στη ρωσική ομοσπονδία.

Μάλιστα, σήμερα (18/03) ο πρόεδρος της Ρωσίας ενέκρινε σχέδιο συνθήκης που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα υπογράψει τη συνθήκη με τον ηγέτη της Κριμαίας.

Σε έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζητεί από τη ρωσική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να εγκρίνουν στη σχετική συνθήκη, την οποία και προτίθεται να επικυρώσει.

Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της ρωσόφωνης δημοκρατίας της Κριμαίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξή της στη ρωσική επικράτεια.

Ψυχροπολεμικό κλίμα

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία ενισχύεται στρατιωτικά και ανησυχεί για τις επόμενες κινήσεις του Κρεμλίνου, τη στιγμή που στα ανατολικά της χώρας - Ντόνετσκ και Χάρκοβο - οι φιλορώσοι κάνουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο ισχυρή την παρουσία τους, εκφράζοντας τα αποσχιστικά τους αισθήματα. Η μεταβατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή στη Μόσχα, για διαβουλεύσεις στο Κίεβο.

Ποιους αφορούν οι κυρώσεις

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις εναντίον επτά Ρώσων και τεσσάρων Ουκρανών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δύο σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Βάσει των κυρώσεων αυτών, παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των έντεκα προσώπων, ενώ απαγορεύεται και η είσοδός τους στις ΗΠΑ. Μεταξύ των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνονται ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλοι του Πούτιν, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά και βουλευτές της Δούμας.

Τα 21 πρόσωπα που επιβάλλονται κυρώσεις

Από την ουκρανική πλευρά κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, στον πρόεδρο της βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, στον Γιανουκόβιτς και σε έναν σύμβουλό του.

Από την άλλη πλευρά οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος αξιωματούχων από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, οι κυρώσεις αυτές αφορούν 21 πρόσωπα και περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσει η επιβολή περισσότερων κυρώσεων τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Στη λίστα με τους ξένους αξιωματούχους περιλαμβάνονται δέκα Ρώσοι πολιτικοί, τρεις στρατιωτικοί αξιωματούχοι και οκτώ αξιωματούχοι από την Κριμαία.

Παράνομο χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα στην Κριμαία και οι πρεσβευτές των κρατών μελών του NATO, ενώ αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά του. Μάλιστα, κάλεσαν τη Ρωσία «να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε βήμα για να προσαρτήσει την Κριμαία».

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"