ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γαλλία, Ιταλία υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις

«Φτάνει με τις συστάσεις»

Γαλλία, Ιταλία υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν

Γαλλία, Ιταλία υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν
Απορρίπτουν η Γαλλία και η Ιταλία επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα μετά το «καμπανάκι» που χτύπησε η Κομισιόν για τα επίπεδα του δημόσιου χρέους και την ανταγωνιστικότητα των δύο οικονομιών.

Το Παρίσι υποβαθμίζει τις ανησυχίες των Βρυξελλών λέγοντας πως δεν χρειάζεται επιπλέον λιτότητα, ενώ ούτε η Ρώμη βλέπει ανάγκη «διορθωτικών μέτρων» και διαμηνύει: «Φτάνει με τα "τακτοποιείστε τα του οίκου σας", ξέρουμε τι να κάνουμε».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί απέρριψε, σύμφωνα με τη Le Monde, την ανάγκη ενίσχυσης της λιτότητας και υπογράμμισε πως η γαλλική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης.

«Η Γαλλία δεν είναι μία οικονομία, είναι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης που φτάνουν το 1% και εκτιμώ ότι θα το ξεπεράσουν» είπε ο γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Το Παρίσι, συνέχισε, έχει ήδη λάβει πρόληψη για την περίπτωση που το έλλειμμα ξεπεράσει τον στόχο ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν.

Από την πλευρά της Ιταλίας, οι αντιδράσεις είναι ανάλογες. Πηγές που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ansa στην ιταλική κυβέρνηση επίσης αποκλείουν «διορθωτικές κινήσεις» μετά την σύσταση της Κομισιόν.

Η Ιταλία «γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει» για την οικονομία, διαμήνυσε επίσης ο νέος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, την πρώτη του συνάντηση με τους υπόλοιπους ηγέτες.

«Δεν χρειάζεται να δώσουμε διαβεβαιώσεις» είπε ο Ρέντσι μιλώντας στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «φτάνει πια με τις συστάσεις να "τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας"».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Α ΝΑΙ Ε; ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ..ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΕΤΕ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"