ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σ. Κούλογλου:Σας αποκαλώ με το όνομά σας, Μακεδονία

Σ. Κούλογλου σε ΜΜΕ των Σκοπίων: Σας αποκαλώ με το όνομά σας, Μακεδονία

Στέλιος Κούλογλου
«Το ζήτημα της ονομασίας είναι μια γελοία διαμάχη που δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της διαμάχης αυτής, γιατί αυτός χρησιμοποιεί ήδη τον όρο Μακεδονία.
Σε συνέντευξή του στο Telegraf.mk, ο κ. Κούλογλου τόνισε: «Αυτή η παράλογη διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Τη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφερα ότι το πρόβλημα αυτό σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό αποδείχτηκε αλήθεια, καθώς η Ελλάδα έχει νικηθεί όσον αφορά στο θέμα αυτό. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το ζήτημα σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια και για τις δυνατότητες που υπάρχουν να βρεθεί μια ειρινική και ευάρεστη λύση. Αλλά σήμερα πληρώνουμε το τίμημα των πολιτικών του Σαμαρά».
Στη συνέχεια, ο κ. Κούλογλου αναφέρει ότι εθνικιστικά κινήματα, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλα, ξεκίνησαν εκείνη την περίοδο.
«Φυσικά υπήρχαν άνθρωποι στη Μακεδονία, οι οποίοι επίσης ανταποκρίθηκαν με εθνικιστικούς τρόπους. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο άκρων», σημείωσε.
Μάλιστα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το αποτέλεσμα της διαφοράς αυτής, καθώς αποκαλεί ήδη τη Μακεδονία με το όνομά της, δηλαδή Μακεδονία, όπως αναφέρει.
«Αποκαλώ τη Μακεδονία με το όνομά της – Μακεδονία, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Η Ελλάδα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει την τιμή της. Πραγματικά δεν ξέρω τι λύσεις θα μπορούσαν να βρεθούν, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα σήμερα», εξηγεί ο κ. Κούλογλου.
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Αναφερόμενη στη συνέντευξη αυτή του κ. Κούλογλου, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, σχολίασε ότι «οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιους του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».
«Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων λέει επί λέξει: «σας αποκαλώ Μακεδονία – με το όνομά σας» και «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς».
Επίσης ο γνωστός υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (ΒΗΜΑ) να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη
Είναι θλιβερό, ένα Ελληνικό κόμμα να υποστηρίζει θέσεις, τόσο βλαπτικές για την εξωτερική πολιτική της χώρας…», ανέρεφε χαρακτηριστικά η κα Ασημακοπούλου.

ΠΗΓΗ: http://www.paraskhnio.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Εάν ισχύει τότε είναι ντροπη και για τον Κουλογλου και για τον Συριζα με τετοιες αποψεις και υποψηφιους. Ξυπνηστε.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"