ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ποσοτική χαλάρωση και έκδοση ευρωομολόγου ζήτησε ο Κ. Μιχαλος

Για την τόνωση της ρευστότητας στην ΕΕ

Ποσοτική χαλάρωση και έκδοση ευρωομολόγου ζήτησε ο Κ. Μιχαλος



Στην ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε αναπτυξιακές πολιτικές και να λάβει μέτρα αύξησης της ρευστότητας αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε συνέδριο για την ενιαία αγορά της Ε.Ε.
  Ο κ. Μίχαλος υποστήριξε πως η ενιαία αγορά οφείλει να ανταποκριθεί σε μια διπλή πρόκληση, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων.
«Οι στόχοι αυτοί είναι αλληλένδετοι. Η ανταγωνιστικότητα για την Ευρώπη δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αλλά προϋπόθεση και μέσο για τη διατήρηση του κοινωνικού της προσώπου», είπε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ, προσθέτοντας ότι η έκβαση αυτής της προσπάθειας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Στο σημείο αυτό ο κ. Μίχαλος ζήτησε απομάκρυνση από το δόγμα της σκληρής λιτότητας που επικράτησε τα τελευταία χρόνια. «Στόχος κάθε πολιτικής, στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, πρέπει να είναι η οριστική έξοδος από την ύφεση και τη στασιμότητα, η αναθέρμανση των οικονομιών της Περιφέρειας και η αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «είναι πλέον μονόδρομος η εφαρμογή μιας επεκτατικότερης πολιτικής στην ευρωζώνη, με τη μείωση των επιτοκίων και με μέτρα για την αύξηση της ρευστότητας».
Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ τόνισε τέλος ότι θα πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης, με προγράμματα αγοράς τίτλων από τη δευτερογενή αγορά, αλλά και να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την αμοιβαιοποίηση του χρέους εντός της ευρωζώνης, με τη μορφή της έκδοσης ευρωομολόγου.


Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ!

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"