ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ικανοποίηση ΔΝΤ για τη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

«Ίσως όμως χρειάζονται και άλλα μέτρα»

Ικανοποίηση ΔΝΤ για τη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Ικανοποίηση ΔΝΤ για τη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μείωση των επιτοκίων που αποφάσισε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να χρειάζονται και νέες ενέργειες.

«Εκφράζουμε σθεναρά την ικανοποίησή μας για την πολύ δυναμική θέση που υιοθέτησε σήμερα η ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Τους τελευταίους μήνες το ΔΝΤ έχει καλέσει επανειλημμένως την ΕΚΤ να περάσει στην δράση για να απομακρύνει τον κίνδυνο ενός αποπληθωρισμού, σε σημείο που προκλήθηκε ενόχληση στην Ευρώπη.

Στις αρχές του Απριλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε ευχαριστήσει ειρωνικά το ΔΝΤ για τις "γενναιόδωρες" συμβουλές του, ξεκαθαρίζοντας ταυτοχρόνως ότι δεν θα τις ακολουθήσει.

Σήμερα το ΔΝΤ για άλλη μια φορά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η λήψη νέων μέτρων για να υποστηριχθεί η ανάκαμψη στην Ευρώπη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο πρόεδρος Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερα αν είναι απαραίτητο», σημείωσε ο Ράις.
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ Η ΕΚΤ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Η ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ; ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"