ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ντ.Μπακογιάννη: Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ

«Το υπ. Οικονομικών δεν θα εισπράξει»

Ντ.Μπακογιάννη: Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ, μέσω των αντικειμενικών αξιών

Ντ.Μπακογιάννη: Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ, μέσω των αντικειμενικών αξιών
Να μειωθεί κατά 30% ο ΕΝΦΙΑ πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη την Τρίτη. Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, ώστε ο πολίτης να φορολογείται επί πραγματικής αξίας.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι τα έσοδα που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών από τον ΕΝΦΙΑ, περί τα 2,65 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να τα εισπράξει, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι λάθος να βασίζεται ένας φόρος πάνω στο πλασματικό στοιχείο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και τάχθηκε υπέρ της μείωσης των αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

Ερωτηθείσα για την απώλεια εσόδων της τάξης του 1 δισ. ευρώ που θα προκύψει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι ούτως ή άλλως το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να εισπράξει αυτά που υπολογίζει.

«Αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία, καλύτερα να τον φορολογήσουμε επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.
Δεν υπάρχει αξιοκρατία στην κυβέρνηση

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη, συνεχίζοντας την κριτική που ασκεί προς την κυβέρνηση με περισσότερη ένταση το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει όση αξιοκρατία θα ήθελα στο σχηματισμό της κυβέρνησης».
Επισήμανε, δε, ότι «όταν δίνεις μια τόσο σημαντική μάχη, οφείλεις να διαλέγεις τους καλύτερους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να πιστεύεις στη συλλογικότητα» αν θέλεις να κάνεις ανοίγματα.
Πάντως, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι αυτό που δεν θεωρεί αξιοκρατικό είναι η «σύλληψη του 3 - 2» στο μοίρασμα των θέσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση.
Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι στηρίζει «με νύχια και με δόντια» την κυβέρνηση.
Η διεύρυνση δεν γίνεται με φιέστες

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι «η ΝΔ μπορεί, όχι με φιέστες, αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις να απευθυνθεί στο όλον της Δεξιάς και στο σύνολο της Κεντροδεξιάς».
Σημείωσε, δε, ότι είναι καλοδεχούμενοι να επιστρέψουν στη ΝΔ όσοι μπορούν να προσφέρουν, αρκεί να σέβονται τις βασικές αρχές του κόμματος.
Ακόμη, εξέφρασε την αντίθεσή της στην στρατηγική της ακραίας πόλωσης, σημειώνοντας ότι «θα είναι εις βάρος της προσπάθειάς μας».
Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι το επόμενο εξάμηνο είναι κρίσιμο και η παρατεταμένη εκλογολογία κάνει κακό στη διαπραγμάτευση, στις επενδύσεις και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.
Επανέλαβε, δε, τη θέση ότι η διαδικασία πρέπει να επισπευσθεί, εκτιμώντας ότι υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"