ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: Οι χάρτες με την ΑΟΖ

Κύπρος: Οι χάρτες με την ΑΟΖ


Δύο χάρτες με τα 13 οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.

Στον έναν απεικονίζονται τα οικόπεδα των γεωτρήσεων και στον άλλο, αυτά στα οποία είναι σε εξέλιξη οι γεωτρήσεις από τις εταιρείες Noble (αμερικανική), ENI-KOGAS (Ιταλοκορεατική κοινοπραξία) και εκείνα, στα οποία θα κάνει γεωτρήσεις η γαλλική Total.

Αθήνα σε Άγκυρα: Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια
Αγκυρα: Να αφήσει η Λευκωσία τις προκλήσεις...

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσίασε χάρτη, που αποτυπώνει τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο χάρτης, ο οποίος δείχνει τις περιοχές, τις οποίες η Άγκυρα δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους («navtex»), προβλήθηκε από όλα τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι χάρτες, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ενέργειας






Ο χάρτης με τις τουρκικές προκλήσεις

Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις οποίες η Άγκυρα δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους («navtex»).

Οι δεσμευμένες από την Τουρκία περιοχές απεικονίζονται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα. Μέσα σε αυτές είναι μέρος του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου βρίσκεται το κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οποίο άρχισε γεώτρηση η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS. Επιπλέον, στο κόκκινα χρωματισμένο πεδίο βρίσκεται και μέρος του οικοπέδου 2, το οποίο μαζί με το οικόπεδο 3, έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στην ίδια κοινοπραξία. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στα ανωτέρω οικόπεδα. Στο 12 (κοίτασμα «Αφροδίτη») έκανε γεώτρηση η αμερικανική εταιρεία Noble, ενώ τα οικόπεδα 10, 11 έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στη γαλλική εταιρεία Total.
Η κόκκινη συνεχόμενη γραμμή είναι αυτή που συμφωνήθηκε στις οριοθετήσεις της ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας, Λιβάνου, Ισραήλ και Αιγύπτου. Η συνεχόμενη γαλάζια γραμμή δείχνει τις συνταταγμένες -όπως έχουν δημοσιευτεί- της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση τη μέση γραμμή σε συνάφεια με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πατήστε επάνω στον χάρτη προκειμένου να δείτε αναλυτικά


ΠΗΓΗ:REAL.GR

Επιλυση της διαφορας για ΑΟΖ με κανονα την αρχη της Μεσης Γραμμης.

 Σε τυχόν συνυποσχετικό για επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης Υφακοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης πρέπει να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"