ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θυσία οι σαραντάρηδες! Κατώτατη για τους γεννημένους από το 1975 και μετά με 21,5 (από 15) έτη δουλειάς

Θυσία οι σαραντάρηδες! Κατώτατη για τους γεννημένους από το 1975 και μετά με 21,5 (από 15) έτη δουλειάς

Θυσία στον... βωμό της τρόικας γίνονται οι σαραντάρηδες εργαζόμενοι από την κυβέρνηση, αφού στις σημερινές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι η ελληνική πλευρά αναμένεται να προτείνει η χορήγηση της κατώτατης σύνταξης να πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση 6.500 ενσήμων, δηλαδή 21,5 ετών ασφάλισης.
Το μέτρο αφορά μόνο όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά, δηλαδή είναι το πολύ 40 ετών το 2015.


Πρόκειται για πρόταση χειρότερη από το αρχικό σενάριο της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, από τη δεκαπενταετία (4.500 ένσημα) που ισχύει σήμερα στην εικοσαετία (6.000 ένσημα), και αναμένεται να κατατεθεί ως αντιστάθμισμα στις απαιτήσεις της τρόικας, που δείχνει ανυποχώρητη στις λοιπές θέσεις της. Στο πλαίσιο αυτό, το Ασφαλιστικό φαίνεται ότι ανοίγει συνολικά στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού, αφού, με τη δικαιολογία της μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν όρια ηλικίας και ύψος σύνταξης τίθενται εκ νέου. Αυτά είναι:

  • Αύξηση ορίων ηλικίας: Αφορά όλους τους εργαζομένους που έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από το 62ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, οι εργαζόμενοι σε πρώην ΔΕΚΟ και σε τράπεζες, οι εργαζόμενοι σε Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις, οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι (έναρξη καταβολής ενσήμων πριν από το 1983), αλλά και όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.
  • ΕΚΑΣ: Η τρόικα επιμένει στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης των κριτηρίων του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, έτσι ώστε να προκύψει εξοικονόμηση τουλάχιστον 200.000.000 ευρώ σε σχέση με το τρέχον έτος.
  • Υπολογισμός συντάξεων: Στην περίπτωση που αλλάξουν οι συντελεστές βάσει των οποίων θα καθορίζονται οι νέες συντάξεις, όσοι συνταξιοδοτηθούν από την 1η/1/2015 και μετά βρίσκονται αντιμέτωποι με μειώσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 20%.
  • ΟΑΕΕ: Ειδικά για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, η τρόικα φαίνεται ότι έχει διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά πως επιθυμεί να υπάρξει διασύνδεση εισφορών και παροχών, για όσους επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, στο ενδεχόμενο που ένας ελεύθερος επαγγελματίας κάνει χρήση της διάταξης που του παρέχει ο νόμος και επιλέξει έως και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, σε μια προσπάθεια να καταβάλει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, κινδυνεύει να υποστεί ανάλογη μείωση παροχών, δηλαδή σύνταξης. Υπολογίζεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση οι περικοπές για όσους ελεύθερους επαγγελματίες βγουν στη σύνταξη από το 2015 και μετά θα φτάσει το 20%.
  • «Πάγωμα» συντάξεων: Το μέτρο αφορά τη διετία 2016-2017 και η τρόικα θεωρεί ότι έτσι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα υποχωρήσει κατά το παραπάνω διάστημα έως 900.000.000 ευρώ. Ετσι, θα διευκολυνθεί η καταβολή των συντάξεων, μια και η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΡΟΧΘΕΣ; Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1975 ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΑΦΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"