ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Βαρουφάκης: Δεν θα τολμήσει η ΕΚΤ...

Βαρουφάκης: Δεν θα τολμήσει η ΕΚΤ...

Βαρουφάκης: Δεν θα τολμήσει η ΕΚΤ...

...αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προετοιμαστεί να διατηρήσει τη ρευστότητα - Προτείνει να αντισταθεί οΑλ.Τσίπρας και «να πει "όχι" σε μια πιθανή απειλή διακοπής ρευστότητας για τις τράπεζες»

Μετά τις συζητήσεις και τα σχόλια που προκάλεσε η πρωινή δήλωσή του στον Ant1 ότι «η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο», ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης προέβη σε νέα δήλωση στο www.protothema.gr.



Ο κ. Βαρουφάκης, στη δήλωση που κάνει στο www.protothema.gr επισημαίνει ότι «μια κυβέρνηση που θέλει να διαπραγματευτεί πραγματικά, ώστε να σταματήσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της πτώχευσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρέπει να είναι έτοιμη να πει «όχι» σε μια πιθανή απειλή διακοπής ρευστότητας για τις τράπεζες από την ΕΚΤ».

Ο οικονομολόγος τονίζει ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, λοιπόν, να είναι έτοιμη στην περίπτωση τέτοιας απειλής να πει ΟΧΙ, έχοντας ήδη προετοιμάσει μέτρα για την διατήρηση της ρευστότητας κατά την διάρκεια της σκληρής, πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει»

Κατά το σκεπτικό του κ. Βαρουφάκη «αν η ελληνική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντισταθεί, έχει τον ελληνικό λαό με το μέρος της, και διαθέτει μέσα διατήρησης της ρευστότητας για ένα χρονικό διάστημα, η ΕΚΤ δεν θα τολμήσει να κάνει πράξη την απειλή της – ούτε καν να την εκστομίσει».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γιάννη Βαρουφάκη στο www.protothema.gr:

«Μια κυβέρνηση που θέλει να διαπραγματευτεί πραγματικά, ώστε να σταματήσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της πτώχευσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρέπει να είναι έτοιμη να πει «όχι» σε μια πιθανή απειλή διακοπής ρευστότητας για τις τράπεζες από την ΕΚΤ.

Μια απειλή που έχει, όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον δύο φορές, την μία εναντίον της κυβέρνησης της Ιρλανδίας και την δεύτερη εναντίον της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Κύπρο.

Όποια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αντισταθεί σε αυτή την απειλή, δεν διαπραγματεύεται - όπως ποτέ δεν έχει διαπραγματευτεί καμία από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, λοιπόν, να είναι έτοιμη στην περίπτωση τέτοιας απειλής να πει ΟΧΙ, έχοντας ήδη προετοιμάσει μέτρα για την διατήρηση της ρευστότητας κατά την διάρκεια της σκληρής, πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει.

Και το πιο σημαντικό: Αν η ελληνική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντισταθεί, έχει τον ελληνικό λαό με το μέρος της, και διαθέτει μέσα διατήρησης της ρευστότητας για ένα χρονικό διάστημα, η ΕΚΤ δεν θα τολμήσει να κάνει πράξη την απειλή της – ούτε καν να την εκστομίσει.

Γιάνης Βαρουφάκης»


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"