ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη

Τεταμένη η κατάσταση

Ένταση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη

Ένταση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη
Τεταμένη είναι και πάλι η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη επιχειρούν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ επιτίθενται με πέτρες σε πρόσφυγες στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση.

Σύμφωνα με το Mega, στο σημείο κατευθύνονται αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο τις τελευταίες ημέρες, χωρίστηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η μια ομάδα έκλεισε τα σύνορα και ξεκίνησε πετροπόλεμος, με την άλλη ομάδα, αυτή των προσφύγων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ.

«Κανένας δεν θα περάσει (τα σύνορα), εάν δεν περάσουμε κι εμείς» φωνάζουν οι οικονομικοί μετανάστες, αντιδρώντας στην απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα μόνο των προσφύγων.

Στο σταθμό της Ειδομένης βρίσκεται τρένο, στο οποίο θα μπορούν να επιβιβαστούν όσοι θέλουν να επιστρέψουν είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης, όταν οικονομικοί μετανάστες από το Πακιστάν, το Μαρόκο και το Ιράν επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απάντησαν με τη ρίψη χημικών, απωθώντας τους μετανάστες στην ουδέτερη ζώνη, ενώ σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα. Κατά ορισμένες πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ; ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΙΟΤΙ 200 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ 6000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΓΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΟΡΤΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙΝΕ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΑΝ ΟΡΘΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Η ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"