ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Άρειος Πάγος: Όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων - Κινδυνεύει η ζωή τους

Άρειος Πάγος: Όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων - Κινδυνεύει η ζωή τους



Της Άννας Κανδύλη

«Όχι» στην έκδοση και των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται στη χώρα τους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, είπε ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για μία αμετάκλητη απόφαση που δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο.

Συγκεκριμένα, και τα τρία συμβούλια υιοθετώντας τις εισαγγελικές προτάσεις, έκριναν ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης και ότι εκεί κινδυνεύει η ζωή τους.

Κατά τους δικαστές, ανεξάρτητα από τον βαθμό ενοχής τους, προέχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Η απόφαση και των τριών συμβουλίων ήταν ομόφωνη.

Κρατούμενοι παραμένουν οι οκτώ Τούρκοι

Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί καθώς προβλέπεται κράτηση έως 18 μήνες, σύμφωνα με το νόμο περί ασύλου. Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί από τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή.

Στην προκειμένη περίπτωση η εισαγγελέας εκδόσεων κ. Μαρια Μαλούχου με παραγγελία της - η οποία θα κοινοποιηθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης- θα ζητήσει, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης- την άρση της κράτησης τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Όμως οι 8 δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς κρατούνται διοικητικά, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου, η οποία παραμένει εκκρεμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής είχε ζητήσει να τους επιβληθεί 6μηνη κράτηση, από την οποία έχουν ήδη εκτίσει τους 3 μήνες.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι η κράτηση μπορεί να παραταθεί έως και 18 μήνες για λόγους εθνικού ή δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για λόγους προσωπικής ασφάλειας των αιτούντων άσυλο.

Ικανοποίηση στην υπεράσπιση

Οι δύο συνήγοροι των 8 Τούρκων στρατιωτικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες κρίθηκε ότι δεν θα εκδοθούν στην γείτονα χώρα οι «8», προέβησαν στις κάτωθι δηλώσεις:

Χρίστος Μυλωνόπουλος

«Ήταν μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη. Διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς.

Μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου. Κανονικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους. Οι ίδιοι, με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό τον Γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων».

Όμηρος Ζέλιος

«Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον, όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς, που έδειξαν σθένος, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε, αλλά διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ικανοποίηση στη ΝΔ για την απόφαση του Αρείου Πάγου για του 8 τούρκους

Le Soir: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των 8 αξιωματικών
 
ΠΗΓΗ: REAL 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Ευτυχως υπαρχουν δικαστες στην Αθηνα! Αξιοι!

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"