ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- ΣΧΕΔΙΟ Β- ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=288354  



Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή ελληνικής χρεοκοπίας έχει εκπονήσει η Ε.Ε. σε περίπτωση που η Βουλή απορρίψει το Μεσοπρόθεσμο, υποστηρίζει αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερ, επικαλούμενο τρεις πηγές της ευρωζώνης.
Ο Κινέζος Ζιαμπάο και η Γερμανίδα Μέρκελ χθες στο ΒερολίνοΟ Κινέζος Ζιαμπάο και η Γερμανίδα Μέρκελ χθες στο ΒερολίνοΣύμφωνα με δηλώσεις των ως άνω πηγών, το σχέδιο καταρτίζεται εδώ και εβδομάδες και στοχεύει στο να εξασφαλίσει στην Ελλάδα ρευστότητα αφού, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα αποδεσμεύσουν την πέμπτη δόση των 12 δισ. ευρώ. Παράλληλα με το σχέδιο-πρόληψη μιας πτώχευσης, η Ε.Ε. επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα αποτρέψει το να διαχυθεί η κρίση από την Ελλάδα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και πώς η κρίση δεν θα πλήξει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καθώς γερμανικές και γαλλικές τράπεζες είναι, ως γνωστόν, από τους μεγαλύτερους κατόχους του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Το σχέδιο, επισημαίνει με έμφαση το Ρόιτερ, δεν έχει να κάνει με τη γαλλική πρόταση περί συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο σχεδιαζόμενο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και έχει συζητηθεί, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα».
«Υπάρχει συζήτηση για έκτακτο σχέδιο εδώ και καιρό, αρκετές εβδομάδες», φέρεται να δηλώνει στο Ρόιτερ πηγή της ευρωζώνης, η οποία μετέχει στο θέμα του ελληνικού πακέτου διάσωσης. Οι άλλες πηγές δηλώνουν ότι υπάρχει «σχέδιο δράσης» στην περίπτωση που η ελληνική Βουλή απορρίψει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Οι πηγές δεν αναφέρουν λεπτομέρειες για το τι είναι το «σχέδιο Β», αλλά δηλώνουν ότι διάφορες εναλλακτικές λύσεις έχουν απορριφθεί, όπως για παράδειγμα η χορήγηση ενδιάμεσου δανείου.
Και ξαφνικά Κίνα
Η Ελλάδα έχει να χρηματοδοτήσει εξάμηνα έντοκα αξίας 2,4 δισ. ευρώ στις 15 Ιουλίου και 2 δισ. ευρώ σε τρίμηνα έντοκα μία εβδομάδα μετά. Τον Αύγουστο λήγουν πενταετή ομόλογα αξίας 5,9 δισ. ευρώ και πρέπει να επαναχρηματοδοτηθούν άλλα 2,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα.
Μία από τις πηγές αναφέρει, γράφει το πρακτορείο, ότι το πιθανότερο είναι να αποφευχθεί η χρεοκοπία και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει επέκταση νέου δανείου από τρίτη πλευρά, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.
«Θεωρώ πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι καμία τράπεζα, κανείς οργανισμός δεν θα ήταν πρόθυμος να δώσει νέο δάνειο στην Ελλάδα», δηλώνει μία από τις πηγές. «Με τους κατάλληλους όρους θα γίνει».
Κλείνοντας το ρεπορτάζ του το Ρόιτερ κάνει μια «περίεργη», «ξεκάρφωτη» αναφορά στο ενδιαφέρον της Κίνας να αγοράσει κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης, καθώς και να επεκτείνει τις εμπορικές και επενδυτικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη. Τι θέλει να πει ο ποιητής; *


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"