ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:"ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ!"

«Στόχος μου είναι να βάλω στη Βουλή νέους βουλευτές νέας κοπής», δήλωσε από τα Ιωάννινα η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αφού παραδέχτηκε ότι υπήρξε κομμάτι του παλιού πολιτικού συστήματος, τόνισε πως ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας.
«Ξέρω ότι η χώρα χρειάζεται βουλευτές με διαφορετικές αντιλήψεις από αυτές που είχαμε μέχρι τώρα», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, είπε ότι δεν θα «τσακωθεί» με τα δημοσκοπικά νούμερα αλλά υπενθύμισε ότι και στις περιφερειακές εκλογές έδιναν στο συνδυασμό που στήριξε στην Κρήτη 5% και τελικά πήρε 18%.

Εκτίμησε μάλιστα ότι στις εκλογές η εντολή του λαού θα είναι για μια κυβέρνηση συνεργασίας καθώς, όπως είπε, ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στα δύο μεγάλα κόμματα και θα ψηφίσει καινούργια κόμματα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παράλληλα τόνισε πως αν από αύριο τα κόμματα μπουν σε προεκλογική λογική, θα είναι τεράστιο ζήτημα για τη χώρα και κάλεσε τα κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και η κυβέρνηση Παπαδήμου να κάνει διαπραγμάτευση.

«Όταν με το καλό τελειώσει η διαπραγμάτευση, εδώ είμαστε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα και να μιλήσει ο λαός», συνέχισε και αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ, είπε ότι «δεν μπορείς να ανεβάζεις τους τόνους στη Βουλή για ένα νομοσχέδιο και μετά να το ψηφίζεις και ο λαός δικαιούται να ξέρει τι λες και τι ψηφίζεις και να κρίνει αν άλλα λες και άλλα ψηφίζεις».

Την πιο σκληρή γλώσσα όμως τη χρησιμοποίησε κάνοντας κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

«Η δυσφήμιση που υπέστη η χώρα από την κυβέρνηση Παπανδρέου εκείνη την εποχή είναι τεράστια. Δεν υπάρχει καλόπιστος κριτής που να μην σου πει ότι είναι πρωτοφανές για έναν πρωθυπουργό να βγαίνει να υβρίζει, να χλευάζει τη χώρα του, να δηλώνει ότι η χώρα του διαπράττει εγκλήματα και ταυτόχρονα να ζητάει λεφτά από τους εταίρους και να διογκώνει τις δυσκολίες. Είναι μια παράλογη πολιτική την οποία δυστυχώς την πλήρωσε η χώρα πάρα πολύ ακριβά», ανέφερε η κα Μπακογιάννη.

Σχετικά με το έλλειμμα του 2009 είπε ότι εξαρχής είχε μιλήσει για διόγκωση καθώς πληρωμές του 2010 πέρασαν στο 2009 και σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει σωστή καταγραφή του ελλείμματος ώστε να ξέρουμε ποιός είναι ο εχθρός.

Τέλος παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της συγκεκριμένης πρότασης που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία ενόψει της διαπραγμάτευσης για την τρόικα ενώ απέρριψε κάθε συζήτηση για περικοπή των δώρων στους μισθούς ή για μείωση της κατώτατης αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι φενάκη, είναι υποκρισία να λες ότι το πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα είναι ο 13ος και ο 14ος μισθός ή το ημερομίσθιο. Το πρόβλημα είναι το μη μισθολογικό κόστος», ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΗ  http://www.omertanews.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"