ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

.Γ.Στουρνάρας: Μήν παίρνετε λεφτά από την τρόικα.Πάρτε απ αλλού










Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίασε από κοινού με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του προγράμματος που, όπως είπε μας, επέβαλε η τρόικα. «Οι τρεις τους ήταν ομόφωνοι. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο. Αν είχα τη δυνατότητα δεν θα σχεδίαζα εγώ το πρόγραμμα έτσι, τόσο εμπροσθοβαρές».

Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τους ευρωβουλευτές ότι οι εταίροι πιέζοντας με τη δόση επιθυμούν η Ελλάδα να εφαρμόσει τάχιστα όλα τα prior actions όμως «πρέπει να προσέξουν διότι ο κίνδυνος ατυχήματος τώρα είναι παρά πολύ υψηλός».

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Θ. Σκυλακάκη είπε ότι το κράτος θα πληρώσει τους ιδιώτες στους οποίους χρωστάει με τα χρήματα των δόσεων, χωρίς να διευκρινίσει ποιων δόσεων, και φέτος και στην πορεία του 2013.

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως μια μεθόδους που εξετάζονται είναι η αναδιανομή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην διάθεση του στο ΕΚΤ προς το υπουργείο οικονομικών και επιστροφή τους προς την Ελλάδα ως δείγμα αλληλεγγύης.

Επίσης κάλεσε την Κύπρια ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου αν βρει η χώρα της από άλλα κράτη χρηματοδότηση να τα προτιμήσει από το να υπαχθεί η Κύπρος στο Μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: REAL.GR
TO ΣXOΛIO MOY: 
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΑ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ; ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ; ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

<< Γνώριζε, ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους ήταν προς ευρωπαϊκές τράπεζες και πως αν χρεοκοπούσαμε η κρίση θα έπληττε και αυτές με τεράστιες ζημίες και όμως δεν το χρησιμοποίησε ως μέσο διαπραγμάτευσης καλύτερων όρων με τους δανειστές του μηχανισμού ,όπως η Γερμανία, της οποίας τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στο ελληνικό δημόσιο χρέος. Επίσης δεν χρησιμοποίησε διπλωματικά ως μέσο πίεσης την δυνατότητα προσφυγής σε δανεισμό από άλλες πηγές, που δεν ήθελε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε, να αγοράζει ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η Κίνα, γεγονός που αποδεικνύει, ότι υπήρχε η βούληση απο την μεριά των Κινέζων και τα απαραίτητα κεφάλαια, για να παρέμβουν στην κρίση χρέους της ευρώζωνης, αλλά δεν υπήρχε το αντίστοιχο θάρρος από ελληνικής πλευράς, η οποία στην πρώτη αντίδραση των αγορών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έθαψε αυτή την προοπτική. Αλήθεια, τι έπαθε σήμερα η Πορτογαλία, που καταφεύγει σε δανεισμό και απο την Κίνα; Δυστυχώς δεν τολμήσαμε, ούτε ως διαπραγματευτικό όπλο, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, την οποία σπεύσαμε, να διαψεύσουμε κατά τη περίοδο πριν την κατάρτιση της συμφωνίας του μνημονίου. Έτσι καταλήξαμε στην αποδοχή χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση μιας συνταγής οικονομικής,  που από τότε δημόσια τόνιζα, ότι είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο χρεών και ύφεσης την αγορά, αφού τα έσοδα δεν θα βελτιωθούν και θα παρουσιάζουν υστέρηση συνεχώς, ακριβώς λόγω της ύφεσης, που θα προκαλούσε η εφαρμογή της.>>

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΔΩ:

http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2011/03/1-19-2011_31.html

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"