ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κ. ΛΑΟΥΚ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΣΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΥΡΩ

Στην Στεφανία Κασίμη  

«H ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει η χώρα σας στο ευρώ», δήλωσε στη Realnews ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και σύμβουλος της Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, απαιτούνται θυσίες για 10 τουλάχιστον χρόνια. Αντίθετα, αν αποφασίσει να φύγει, θα πρέπει να «προικοδοτηθεί» από τους Ευρωπαίους εταίρους.

-Η ελληνική Βουλή ψήφισε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να εκταμιευθεί η δόση;


Από τεχνικής απόψεως, τώρα ναι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα. Αυτό συνεχίζει να είναι το πρόβλημα. Επίσης, δεν γνωρίζω ακόμη την έκθεση της τρόικας. Ωστόσο, το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα.

-Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ολοένα και πληθαίνουν. Τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του;

Νομίζω ότι οι οικονομολόγοι ομοφώνως υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Αρα, θεωρώ ότι, σε μακροπρόθεσμη βάση, χρειάζονται δύο πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα: Πρώτον, είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους. Το επίπεδο του χρέους είναι πολύ πάνω από τον στόχο του 120% επί του ΑΕΠ (σ.σ.: που έχει τεθεί για το 2020), το οποίο λέγεται ότι είναι το μέγιστο επίπεδο στο οποίο μπορεί να είναι βιώσιμο - οι προβλέψεις δείχνουν ότι κινείται ξανά προς την κατεύθυνση του 190% επί του ΑΕΠ. Επομένως, θα χρειαστεί περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.

Δεύτερον, η λιτότητα από μόνη της δεν είναι επαρκής. Θα πρέπει να συμπληρωθεί με κίνητρα για ανάπτυξη. Αυτά τα αναπτυξιακά κίνητρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι, φυσικά, η απελευθέρωση των υπηρεσιών και της αγοράς εργασίας. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της τάξης του 2% - 3% του ΑΕΠ, χωρίς μεγάλες επενδύσεις από δημόσιο χρήμα, κάτι που πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο.


ΠΗΓΗ: REAL.GR

TO ΣXOΛIO MOY: Επιβεβαιωνομαι πληρως για την θέση μου εδω και ενάμιση χρόνο πως το χρεος παρά το κούρεμα που προηγήθηκε δεν είναι βιώσιμο, δεν θα είναι 120% του αεπ το 2020 με τίποτα και οτι χρειάζεται νέο εθελοντικό κούρεμα και του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των κρατών που μας δάνεισαν οπως και της ΕΚΤ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"