ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ υπολογίζει σε μια πραγματική λύση»

Για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας

Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ υπολογίζει σε μια πραγματική λύση»


«Μια πραγματική λύση» στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και όχι «μια φτηνή λύση», δήλωσε ότι επιθυμεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από την Κουάλα Λουμπούρ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.



«Εννοείται ότι το ΔΝΤ υπολογίζει σε μια πραγματική λύση, όχι σε μια λύση στις εκπτώσεις», είπε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι θέλει να δει το χρέος της Ελλάδας να επανέρχεται σε βιώσιμο επίπεδο, η Λαγκάρντ δεν έκανε καμία αναφορά στις διαφορετικές απόψεις που έχουν οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ όσον αφορά το πότε η Αθήνα θα μπορέσει να επαναφέρει το ποσοστό του δημόσιου χρέους της στο 120% του ΑΕΠ.

Χαιρέτισε όμως όλες τις χώρες που συμμερίζονται «τους ίδιους στόχους και τις ίδιες ανησυχίες» όσον αφορά την επιστροφή της σταθερότητας στην Ελλάδας.

Η ευρωζώνη «θα πρέπει επίσης να τηρήσει τις πολιτικές δεσμεύσεις της σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, σε διαρθρωτικό και δημοσιονομικό. Και για άλλη μία φορά, όλοι θα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους», πρόσθεσε η Λαγκάρντ απαντώντας σε ερωτήσεις μετά από μια ομιλία που εκφώνησε στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε κυρίως ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια πραγματική τραπεζική ένωση.

Αναφερόμενη στις ΗΠΑ, η Λαγκάρντ είπε ότι η χώρα «θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγει το δημοσιονομικό βάραθρο». δηλαδή τις περικοπές και τις αυξήσεις στη φορολογία που θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Σε μια τέτοια περίπτωση προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ μπορεί να καταρρεύσει «και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα γλιτώσει επίσης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ. ΤΟ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"