ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΛΙ


Συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στο Μάλι η Γαλλία - Ένας πιλότος νεκρός

Οι γαλλικές δυνάμεις βοηθούν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μάλι
Οι γαλλικές δυνάμεις συνεχίζουν το Σάββατο τις αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας. Ένας Γάλλος πιλότος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Ο Γάλλος υπουργός, Ζαν Υβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι Γάλλοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε αντάρτες που κατευθύνονταν προς την πόλη Μόπτι, όπου βρίσκονται κυβερνητικά στρατεύματα.

Η Γαλλία έχει στείλει δυνάμεις για την προστασία της πρωτεύουσας Μπαμάκο, ανακοίνωσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «αρκετές εκατοντάδες» στρατιώτες.

Παράλληλα, στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο στρατός του Μάλι επιτίθεται στους «τελευταίους θύλακες αντίστασης» των ισλαμιστών στην Κόνα, μετά την επιτυχημένη επιχείρηση στην πόλη.

Ο στρατός του Μάλι πραγματοποίηση -με την υποστήριξη Γάλλων στρατιωτών- αντεπίθεση στην Κόνα, για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης.

Οι ισλαμιστές της Ανσάρ Ντίνε, που έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ, ελέγχουν το βόρειο, ερημικό τμήμα της χώρας και επιθυμούν τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους που θα διοικείται με βάση τον ισλαμικό νόμο, τη σαρία.

Την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος, που έδωσε εντολή για την επέμβαση δυνάμεων του στο Μάλι, εξηγούσε ότι «το Μάλι αντιμετωπίζει επίθεση τρομοκρατικών στοιχείων από το βορρά, των οποίων όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον την βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Η Γαλλία είχε πιέσει διπλωματικά για να αναληφθεί διεθνής δράση κατά των ισλαμιστών ανταρτών του βορείου Μάλι, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ένας Γάλλος στρατιώτης και ένας Γάλλος πράκτορας μυστικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης του δεύτερου, ο οποίος κρατείτο όμηρος από το 2009. Ένας ακόμη στρατιώτης αγνοείται.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ο ισλαμικος φονταμενταλισμος και φασισμος, που βεβαια δεν εχει σχεση με το μετριοπαθες ισλαμ, αποτελει κινδυνο για ολη την ανθρωποτητα και πρεπει να αντιμετωπιστει ριζικα

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"