ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;

 ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;

Το γεγονός ότι ανάμεσα στα προτεινόμενα πολιτικά πρόσωπα για τη σύσταση προκαταρκτικής για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής κυρίως του πρώην Πρωθυπουργού.

Γι' αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή από το Μαξίμου στον Γραμματέα της Κ.Ο Θανάση Μπούρα να διαμηνύσει στους βουλευτές της ΝΔ ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν την κυβερνητική «γραμμή» διότι σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Το «πρέσινγκ» προς τους βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθεί λίγο πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Ωστόσο το έργο θα είναι δύσκολο, καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική και κανείς δεν θα γνωρίζει τι ψήφισαν οι βουλευτές. Για αυτό γίνεται προσπάθεια να στηθούν τρεις και όχι τέσσερις κάλπες (όσες και οι προτάσεις των κομμάτων) στην ψηφοφορία της Πέμπτης προκειμένου να διασφαλιστούν οι όποιες διαρροές. Στο ενδεχόμενο αυτό αντιδρούν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατηγορούν την κυβέρνηση για ξεκάθαρη παραβίαση του Συντάγματος.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης δεν θα πρέπει να επηρεάσει την πορεία του κυβερνητικού έργου το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Σημειώνουν επίσης πως δεν θα πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκαρντ όπως ακόμη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Άλλωστε αυτή είναι και η εντολή που έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος για την οποία ανησυχεί το Μαξίμου είναι η κοινωνική συνοχή, η οποία δεν αποκλείεται να κλονιστεί μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"