ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ από ΔΝΤ: "Το 2045 ίσως έρθει η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα"!!!

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ "ΘΑΦΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Το 2045 μ.Χ η Ελλάδα "μπορεί" να εισέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ η οποία κυριολεκτικά "θάφτηκε" από τα "συστημικά" ΜΜΕ.
 
 
Η κυνική ομολογία της έκθεσης, για "μη οικονομική αυτάρκεια" της χώρας μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 2045 (με προοπτική για επιπλέον χρόνια) σημαίνει δύο πράγματα:
 
Ότι θα "χαθούν" σίγουρα δύο γενιές (δεδομένο), οπότε θα επιτευχθεί μια πλήρης γενοκτονία της συνέχειας της ελληνικής φυλής. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα είναι αποικία των δανειστών μέχρι τότε, με option να ξεπεράσει η αποικιοκρατική αυτή σχέση και τα 50 χρόνια!
 
Συστάσεις για περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωση του κόστους εργασίας απευθύνει προς την Ελλάδα το ΔΝΤ, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα για την εκταμίευση ποσού ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
 
Στη νέα έκθεσή του, το Ταμείο αναγνωρίζει τη «σημαντική πρόοδο» της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τις «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, τονίζει, όμως, ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δείχνοντας προς νέα μείωση μισθών και νέες ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.
 
Στην ίδια έκθεση, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 32 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει η ελληνική οικονομία στα μέσα επίπεδα «οικονομικής αυτάρκειας» της ευρωζώνης, αλλά ακόμη και το 2045 θα είναι μια ελλειμματική χώρα όσον αφορά στις καθαρές εξωτερικές της υποχρεώσεις!
 
Το ΔΝΤ ζητά περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους, αλλά και περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. 
 
Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα στην Κίνα της Ευρώπης,χωρίς όμως την ισχύ και την δύναμη του κινεζικού κράτους, η αντιστοιχία μας θα είναι μόνο με τους Κινέζους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, ενώ εμείς έχουμε προ πολλού αρχίσει να πέρνουμε την θέση των "δούλων" στις πυραμίδες των Φαραώ.
 
Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως πρέπει να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να ξεκινήσει νέο γύρο μη συμβατικής νομισματικής χαλάρωσης για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης εν μέσω λιτότητας.
 
Σε έκθεση για την οικονομία της ευρωζώνης, το ΔΝΤ ανέφερε ότι τα τρέχοντα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να μειώσουν φέτος τον ρυθμό ανάπτυξής της κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα έρθει πιθανώς μετά το 2014 αλλά ειδικά για την Ελλάδα η ανάκαμψη αποκαλύπτεται πλέον από τους σχεδιασμούς τους ότι θα έρθει "όταν τα άστρα και οι ουρανοί θα γίνουν σκόνη" όπως έλεγε ποιητικά ο Robert E.Howard. Eίναι ολοφάνερο ότι ο δρόμος που μας χάραξαν αποσκοπεί στην δικιά τους σωτηρία, με την δικιά μας θυσία, σαν  Ιφιγένεια της Ευρώπης. Και οι πολιτικοί μας τα γνώριζαν όλα από την αρχή. Οι πολιτικοί μας και οι καναλάρχες...
 
ΠΗΓΗ:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΓΚΑΙΡΑ; ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
 
 ΠΑΡΑΘΕΤΩ  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: << Είναι υποκριτικό η Γερμανία, να ολοφύρεται για την χαμένη ανταγωνιστικότητα και ταυτόχρονα να επιβάλλει αυξήσεις φόρων στις περιφερειακές χώρες, ούτε μπορεί αυτή, να ανακτηθεί με εξουθενωτικές μειώσεις μισθών στην γραμμή της κινεζοποίησης τους και της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η ΕΕ πρέπει, να σταθεί στον ανταγωνισμό με προϊόντα ποιότητας και όχι συναγωνιζόμενη ευτελή προϊόντα, που παράγονται σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.>>

 

ΕΠΙΣΗΣ<<
Η ανεργία γιγαντώνεται, λόγω εφαρμογής λανθασμένων και αδιέξοδων οικονομικών συνταγών, αφού 26 εκ πολίτες της είναι άνεργοι και  μεταξύ αυτών 5,6 εκ κάτω των 25 ετών, ενώ η κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία είναι εκτός ελέγχου με την ανεργία των νέων πάνω από 50% και σε κάποιες περιφέρειες, όπως της Δυτικής Μακεδονίας, να κάνει πρωταθλητισμό με ανεργία των νέων κάτω των 25 στο εγκληματικό 72,5%, ξεπερνώντας ακόμη και την Θέουτα της Ισπανίας, όντας πλέον πρώτη σε όλη την ΕΕ. Με αυτόν τον τρόπο η ευρωπαϊκή συνοχή αποδομείται και μία γενιά απειλείται με εξαφάνιση του μέλλοντος της.

Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και δεν αρκούν τα ψιχία των  προγραμμάτων ύψους 6 δις ευρω στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού της περιόδου 2014-2020, ούτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί  επιτρέπεται , να συνεχίσουν, να κρύβονται πίσω από το επιχείρημα, ότι η ανεργία και η κοινωνική πολιτική είναι θέμα του κάθε κράτους- μέλους και μόνο επικουρικές μπορεί, να είναι οι δράσεις τους.    Άλλωστε το 2012 υπογράφηκε το σύμφωνο απασχόλησης με φτωχά αποτελέσματα μέχρι σήμερα και αυτό θα έπρεπε, να έχει ανησυχήσει σοβαρά ήδη του ηγέτες της ΕΕ. Ούτε μπορεί, να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί των προγραμμάτων μαθητείας ή προσωρινής και εξευτελιστικά αμειβόμενης εργασίας, που προβλέπονται ως δράσεις. Χρειάζονται ριζικές και ολοκληρωμένες λύσεις άμεσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο χωρίς δισταγμούς, αλλιώς η νέα γενιά θα εκραγεί και θα διασαλευθεί η κοινωνική ειρήνη πολλών χωρών μελών, όσο βλέπει τα όνειρα της να κονιορτοποιούνται. Ευρωπαϊκή συνοχή δεν μπορεί, να υπάρξει χωρίς κοινωνική συνοχή και πρόληψη της παραπάνω <<γενοκτονίας>>.>>
 
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΕΔΩ:  
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;:
<< Όλα αυτά είναι απαραίτητο , να συνοδευθούν από ριζική αλλαγή της αποτυχούσας οικονομικής συνταγής, αλλά και από ένα νέο αναπτυξιακό πακέτο  βοήθειας από την ΕΕ με την μορφή σχεδίου Μάρσαλ πέρα και πάνω από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις, για την τόνωση της ανάπτυξης και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την τεχνική συμβολή της ΕΕ.
  Η συνταγή, η οποία εφαρμόζεται, αν δεν αλλάξει το ταχύτερο θα οδηγήσει σε νέα δραματικά αδιέξοδα τόσο την χώρα όσο και τους ίδιους τους δανειστές. Σε όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις μου με συνεντεύξεις και άρθρα τόνιζα, ότι όσοι προέβλεπαν ύφεση 2,8 με 3% του ΑΕΠ για το τέλος του 2012 και πρωτογενές πλεόνασμα τον Απρίλιο του 2012, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μίλησα για ύφεση κοντά στο 6,5% το 2012 και επιβεβαιώθηκα από την εξέλιξη της οικονομίας και τώρα πάλι θεωρώ, ότι οι προβλέψεις των δανειστών για ύφεση 4,5% το 2013 είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, αν δεν είναι επικοινωνιακού τύπου και μόνο, διότι η ύφεση κατά την εκτίμηση μου στην καλύτερη περίπτωση για την χώρα θα μείνει γύρω στο 6,5%  για το τέλος του 2013 και αν υπάρξουν και νέα μέτρα για να κλείσει η τρύπα, που θα δημιουργηθεί στο τέλος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και η οποία θα αγγίξει τα 3 δις ευρώ περίπου, όσο και αν το αρνείται αυτό τεχνητά η κυβέρνηση, τότε σε συνδυασμό με τις δυσμενείς επιπτώσεις και από την κυπριακή κρίση, αυτή θα ξεπεράσει πιθανόν και το ποσοστό αυτό, κινούμενη ακόμη υψηλότερα και βυθίζοντας την κοινωνία και την πραγματική οικονομία στο χάος.
 Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και η βασική ευθύνη του ΔΝΤ, διότι ενώ η στάση του στην υπόθεση του περεταίρω κουρέματος  και της ανακεφαλαιοποίησης απευθείας από τον ΕSM των ελληνικών τραπεζών, είναι πολύ υποστηρικτική και θετική απέναντι τουλάχιστον στους Ευρωπαίους, όσον αφορά την συνταγή παίζει και αυτό εξίσου με την Γερμανία και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά αρνητικό ρόλο, αφού ενώ παραδέχεται το λάθος, δεν δέχεται και αυτό περιέργως την αλλαγή της.>>
 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"