ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κοπανατζήδες επτά στους δέκα υπαλλήλους


Κοπανατζήδες επτά στους δέκα υπαλλήλους σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ

Κοπανατζήδες επτά στους δέκα υπαλλήλους σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ


 
Αποκαλυπτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου είναι η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων στον ΕΟΤ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, επτά στους δέκα υπαλλήλους δεν τηρούν το ωράριο εργασίας, ενώ κάποιοι από αυτούς λαμβάνουν και ...υπερωρίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:
Στον ΕΟΤ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2012, όταν ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε τον χρόνο εργασίας και μία ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.
Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ' αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μίας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν τον χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.
Στο ΕΤΕΑ, πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013 που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.
Λάμβαναν υπερωρίες
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παρά τα ανωτέρω, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα, μάλιστα, σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.
Με αφορμή τα δεδομένα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους, το ΣΕΕΔΔ διατύπωσε προτάσεις προς υλοποίηση από τους ανωτέρω φορείς, τόσο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, όσο και για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και τα όργανα, τα οποία αν και έχουν τη σχετική ευθύνη, παραλείπουν να ελέγξουν την τήρηση του χρόνου εργασίας.
«Μήνυμα μη ανοχής»
«Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στον δημόσιο τομέα. Η, για πρώτη φορά, συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός, επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στηρίζει και ενισχύει τον ρόλο του ΣΕΕΔΔ, «κάτι που αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και εκείνων των εργαζομένων που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά τους».
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ειναι μωρε δηθεν που φταιει η γενικευση και δηθεν ηταν λιγοι οι ασυνεπεις λουφαδοροι. Επισης δηθεν για ολα αυτα φταιει η φοροδιαφυγη αφου οι παραπανω λουφαδοροι εκτος του οτι δεν εργαζονταν κανονικα ποτε εισεπραξαν και παχυλες υπερωριες και βεβαια ειχαν κρατησεις λογιστικου τυπου αποδιδοντας φορους στο κρατος απο τον πλουτο που δηθεν παρηγαγαν. Θα ηταν γελοιο αλλα δυστυχως αυτη ειναι η νοοτροπια του μεγαλου ασθενη που ακουει στο ονομα δημοσιο.Το μυαλο μου ειναι ομως πάντα διπλα στο συνεπες κομματι των υπαλληλων που κρατα το συνολο του δημοσιου εχοντας παρει στοτς ωμους τους το βαρος των πολλων και ανεξελεγκτων κοπανατζηδων συναδελφων τους

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"