ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;

του Τάσου Αβραντίνη*
Γράφουν όλα τα sites και έγκυροι δημοσιογράφοι, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μετρήθηκαν και είναι 614.053 (Καθημερινή: Οι υπάλληλοι μετρήθηκαν και είναι 614.053).
Μέγα και ασυγχώρητο λάθος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως πολλές φορές σας έχω γράψει αγγίζουν -μάλλον ξεπερνούν- τις 900.000.

Αλλά όσοι μιλούν για 614 χιλ. αναφέρονται μόνο στους μονίμους και στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και δεν υπολογίζουν -ασυγχώρητα- τους μισθοδοτούμενους από το δημόσιο αιρετούς, συμβασιούχους (συμβάσεις έργου), υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ. που σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέρχονται σε 68.656.
(
Αριθμός Μισθοδοτούμενων - Μη Τακτικό Προσωπικό).

Έτσι σύνολο 614.053 + 68.656= 682.709

(Αριθμός Μισθοδοτούμενων - Τακτικό & Μη Τακτικό Προσωπικό)

Επίσης, δεν υπολογίζονται ακόμη οι απασχολούμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
Σε μια μελέτη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Έκδοση 1.0, Οκτώβριος του 2010) αυτοί ανέρχονται σε 215.000 περίπου. Η μελέτη αυτή (ΤΟ ΒΗΜΑ: Στοιχεία υπαλλήλων ΝΠΙΔ του Δημοσίου) έχει αρκετά λάθη (υπολογίζει εσφαλμένα λ.χ. τους υπαλλήλους του ΟΤΕ ή της Ε.Τ.Ε. ενώ την ίδια στιγμή λείπουν στοιχεία 880 φορέων του δημοσίου, λείπουν δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.) ωστόσο μας δίνει μια μάλλον μετριοπαθή εκτίμηση για τον αριθμό των απασχολουμένων στο ευρύτερο δημόσιο. 


Πάντως ο αριθμός αυτών των υπαλλήλων ξεπερνά κατά πολύ τις 200.000.


Σχόλιο ΑΣ: Σύμφωνα με το site Αυτοδιοίκηση η απογραφή των απασχολούμενων στα ΝΠΙΔ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί επισήμως ( για την ώρα υπάρχει μόνο η μελέτη της ΓΓΠΣ που αναφέρεται στο παραπάνω κείμενο του Τ. Αβραντίνη και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΒΗΜΑ όπου και αναφέρονται και οι κατά κανόνα υπέρογκες αποδοχές των εκεί απασχολουμένων - πράγμα που εξηγεί και την καθυστέρηση απογραφής τους τα 4 χρόνια της κρίσης, αν και μισθοδοτούνταν κανονικά...):
"Στην εκκίνηση της διαδικασίας απογραφής όλων των Νομικών Προσώπων και των Δημόσιων (και Δημοτικών) Επιχειρήσεων (πλην ΔΕΚΟ) που είχε προβλεφθεί από ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου του 2012 προχωράει με διαδικασίες εξπρές το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκινάει ενόψει των υπόλοιπων 12.500 διαθεσιμοτήτων του 2013 αλλά και των υπόλοιπων απολύσεων του τρέχοντος έτους μέχρι τις 4.000 και των 11.000 του 2015.
Συγκεκριμένα, με σημερινή εγκύκλιο του το υπουργείο ζητά να σταλούν μέχρι τέλος Αυγούστου όλα τα στοιχεία των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ και των Δημόσιων (και Δημοτικών) Επιχειρήσεων.
...
 Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαδικασία είχε ξεκινήσει και τον περασμένο Μάιο από τον Α. Μανιτάκη με την καταγραφή των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία, στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ α” και β” βαθμού."
Όπως λέει και ένας φίλος του ιστολογίου, " Διαβάστε και θαυμάστε και δείτε γιατι δεν αλλάζει το δημόσιο... Όλο το πελατειακό σύστημα παίζει καθυστέρηση 4 χρόνια τώρα για να μη θιγούν αυτά τα καλόπαιδα... Και κοντά σ'αυτούς,  βολεύονταν και στο στενό δημόσιο τομέα, που είναι κατα βάση χαμηλότερης στάθμης στην πελατειακή ιεραρχία... Οχι ενάμισυ εκατομμύριο θα φτάσουν οι άνεργοι, όλοι άνεργοι θα μείνουν."

ΠΗΓΗ:http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"