ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συγχώνευση σε 800 Οργανισμούς, ψαλίδι σε 30.000 υπαλλήλους

Συγχώνευση σε 800 Οργανισμούς, ψαλίδι σε 30.000 υπαλλήλους

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Α.Ε. 
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν περίπου 800 Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με στόχο, ύστερα από αξιολόγηση, να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν -κι αυτό σημαίνει ότι περίπου 25.000 έως 30.000 εργαζόμενοι σε αυτούς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο στην καλύτερη περίπτωση να μπουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας ή στη χειρότερη να απολυθούν.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου που...

είναι Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου ή και ανώνυμες εταιρείες, αρκεί να μην έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι σίγουρο ότι ορισμένοι υπάλληλοι από αυτούς τους Οργανισμούς θα «καλύψουν» τις μνημονιακές απαιτήσεις των 15.000 απολύσεων το χρονικό διάστημα 2013 και 2014, καθώς και το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνει άλλους 12.500 υπαλλήλους.
Τα υπουργεία
Οι Οργανισμοί αυτοί είναι στην αρμοδιότητα δέκα υπουργείων, τα οποία θα εξεταστούν αρχικώς, με στόχο όταν τελειώσει η αξιολόγηση αυτών να συνεχίσουν και με τα υπόλοιπα υπουργεία.
Τα υπουργεία αυτά είναι:
* Οικονομικών
* Ανάπτυξης
* Παιδείας
* Πολιτισμού
* Διοικητικής Μεταρρύθμισης
* Υγείας
* Εργασίας
* Αγροτικής Ανάπτυξης
* Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
* Περιβάλλοντος

Τα υπουργεία αυτά έχουν αναλάβει την υποχρέωση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους φορείς που έχουν στην αρμοδιότητά τους, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας σε πρώτη φάση αναμένεται τον Απρίλιο του 2014. Την ημερομηνία ορίζει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που φέρει την υπογραφή της αν. υπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και ορίζεται ότι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνονται οι δήμοι.

Η αξιολόγηση

Οι βασικοί άξονες της αξιολόγησης θα είναι:

* Καθορισμός στόχων και αρμοδιοτήτων που πρέπει να διατηρηθούν, να καταργηθούν ή να αποκεντρωθούν.

* Ποιοι από αυτούς τους φορείς είναι υπερστελεχωμένοι και ποιοι υποστελεχωμένοι.

* Ποιες δυνατότητες υπάρχουν να γίνει ανακατανομή του προσωπικού είτε μέσα στο φορέα είτε από ένα φορέα σε έναν άλλο.

* Πως θα αξιοποιηθούν πόροι και θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες

Η αξιολόγηση των δομών θα έχει επίσης τους εξής στόχους:

* αναδιοργάνωση των φορέων για να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί,

* αξιοποίηση στελεχών,

* αύξηση παραγωγικότητας και συμμετοχής,

* συντονισμός, έλεγχος και συγκεκριμενοποίηση των στόχων, ανάδειξη ενός νέου μοντέλου οργάνωσης,

* διαμόρφωση των δομών ώστε να επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Εδώ όλοι οι οργανισμοί:
ΠΗΓΗ:  http://greki-gr.blogspot.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:   
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΤΕ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
 << Χρειάζεται, να περάσουμε από τα λόγια στα έργα, όσον αφορά το συμμάζεμα των οικονομικών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ειδικά των ΔΕΚΟ, περιορίζοντας την απίστευτη σπατάλη, που γίνεται σε πολλές από αυτές. Δεν είναι δυνατόν σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ, να συνεχίζεται το πάρτι μισθών επιδομάτων και υπερωριών, που θα ζήλευαν ακόμη και υπουργοί. Πολλές από αυτές θα έπρεπε, να είχαν αποκρατικοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια απαλλάσσοντας τον έλληνα φορολογούμενο από τα βάρη, που του προσθέτουν καθημερινά. Δυστυχώς ακόμη όμως και τα αυτονόητα σε αυτόν τον τομέα δεν προχωρούν, αφου και οι πολυδιαφημισμένες μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού από τον ΟΣΕ πχ έχουν βαλτώσει κυριολεκτικά. Η κυβέρνηση αδυνατεί, να έρθει σε σύγκρουση με το βαθύ και κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ. Ο ΟΣΕ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αφου το συνολικό χρέος του αγγίζει τα 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή το 4% του δημόσιου χρέους). Αντί λοιπόν, να τρέξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον οργανισμό αυτό με περικοπές στην προκλητική μισθοδοσία και τις προσθετές αποδοχές πολλών από τους εργαζομένους όπως και με μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού και με ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων του, εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος, η κυβέρνηση καθυστερεί επικίνδυνα τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις. Επίσης, ενώ θα έπρεπε χιλιάδες άχρηστοι φορείς του δημοσίου, να έχουν κλείσει προ πολλού αντιθέτως αυτοί εξακολουθούν, να υπάρχουν και να συντηρούν αργόμισθους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχώς προαναγγέλλει το κλείσιμο τους χωρίς, να κάνει τίποτα. Δηλωτικό μάλιστα της κατάστασης αποδιοργάνωσης είναι, ότι αυτή τη στιγμή παραμένει η μη αποστολή στοιχείων από αρκετούς φορείς της γενικής κυβέρνησης για την οικονομική τους κατάσταση. Τον Δεκέμβριο του 2010 απέστειλαν τα οικονομικά τους δεδομένα 1.196 φορείς από το σύνολο των 1.601 φορέων.>>  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/VAGGELIS IOANNIDIS ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Η ...

Επιλυση της διαφορας για ΑΟΖ με κανονα την αρχη της Μεσης Γραμμης.

 Σε τυχόν συνυποσχετικό για επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης Υφακοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης πρέπει να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"