ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ενρίκο Λέτα: η μάχη θα δοθεί για την ΕΕ των λαών

«Καμπανάκι» εν όψει Μαΐου

Ενρίκο Λέτα: η μάχη θα δοθεί για την ΕΕ των λαών ενάντια στην ΕΕ των λαϊκισμών

Ενρίκο Λέτα: η μάχη θα δοθεί για την ΕΕ των λαών ενάντια στην ΕΕ των λαϊκισμών
O κίνδυνος στις ευρωεκλογές του Μαΐου να προκύψει το πλέον αντιευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην ιστορία του θεσμού είναι υπαρκτός, δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες. (El Pais, La Stampa, Le Monde, The Guardian, Suddeutsche Zeitung και Gazeta Wyborcza).

«Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε σε αρκετές μεγάλες χώρες, αλλά και σε ορισμένες από τις μικρές της ΕΕ την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και αντιευρωπαίων. Και αυτό είναι αρνητικό και επικίνδυνο.

» Είναι επείγον να δώσουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη: για την Ευρώπη των λαών ενάντια στην Ευρώπη των λαϊκισμών. Αυτό κρίνεται στους επόμενους έξι μήνες» σημειώνει.

Ο Λέτα επαναλαμβάνει την ανάγκη λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. «Αν λάβουμε υπόψη ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ερχόμενου Φεβρουαρίου θα ασχοληθεί με οικονομικές πολιτικές, έχουμε δύο εναλλακτικές: ή να δώσουμε μια γραφειοκρατική απάντηση ή να περάσουμε στην αντεπίθεση.

» Τα τελευταία 10 χρόνια υπήρχε η θεωρία ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται άλλες βιομηχανίες ότι φτάνει να έχει χρηματοπιστωτικές και άλλες υπηρεσίες. Το θέμα τώρα είναι πώς θα εκβιομηχανίσουμε εκ νέου την Ευρώπη με πιο προηγμένο τρόπο, ώστε να βρουν δουλειά οι νέοι μας. 

» Υπάρχει ακόμα και το ζήτημα της μετανάστευσης και εδώ η Ευρώπη παίζει ένα μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων της να κερδίσει τους λαϊκιστές. Η αντιμετώπιση του ζητήματος με ημίμετρα, απλά θα οδηγήσει στο να χαθούν οι εκλογές προς όφελος των λαϊκιστών.»

Για τον Λέτα, ο λαϊκισμός του Μπέπε Γκρίλο, της Μαρίν Λεπέν ή του Νάιτζελ Φάραντζ κερδίζει έδαφος γιατί οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται σε αυτή την ΕΕ.

«Κάντε μια έρευνα μεταξύ των πολιτών και ρωτήστε τους ποιος είναι το αφεντικό στην Ευρώπη. Είναι ενδιαφέρον να δείτε πόσοι θα απαντήσουν η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Βαν Ρομπάι» λέει χαρακτηριστικά.

Η απάντηση, για τον Λέτα, ώστε η Ευρώπη να αποφύγει τις επόμενες κρίσεις, είναι η ισχυροποίηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

* Η συνέντευξη του Λέτα δημοσιεύεται στις εφημερίδες El Pais (Ισπανία), La Stampa (Ιταλία), Le Monde (Γαλλία), The Guardian (Βρετανία), Suddeutsche Zeitung (Γερμανία) και Gazeta Wyborcza (Πολωνία).
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"