ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Λουκέτα και συγχωνεύσεις φορέων

Στο πρότυπο της ΕΑΣ

Λουκέτα και συγχωνεύσεις φορέων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό

Λουκέτα και συγχωνεύσεις φορέων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό
 Σε συρρίκνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα εμφανίζεται τώρα αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2015, για το οποίο η τρόικα ζητά από τώρα δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, η κυβέρνηση σχεδιάζει κλείσιμο ή συγχώνευση οργανισμών, κατά το πρότυπο των ΕΑΣ.

Το δημοσιονομικό κενό του 2015 εκτιμάται από την κυβέρνηση στο 1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι κινήσεις θα είναι δραστικές, αν πρόκειται να καλυφθεί ένα σημαντικό τμήμα του από την κατάργηση ή το κλείσιμο οργανισμών.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει, έπειτα από αξιολόγηση, στις αποφάσεις για τους φορείς που θα καταργηθούν και το προσωπικό των φορέων αυτών μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα/ κινητικότητα ή να απολυθεί άμεσα, κάτι που θα συμβάλει στην επίτευξη του μνημονιακού στόχου των 11.000 απολύσεων για το 2014 (+4.000 απολύσεις που έπρεπε να γίνουν έως το τέλος του 2013, αλλά η τρόικα έδωσε μικρή παράταση για τις αρχές του 2014).

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Όταν λεμε κατάργηση εννοούμε το κλείσιμο, μιλάμε πάντα για ΝΠΙΔ. [...] Τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ας κλείσουμε πλεονάζοντες οργανισμούς που είναι πολυτέλεια για σήμερα».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος από τους 21 φορείς που καταργούνται ως μη απαραίτητοι -βάσει του νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή- είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με 140 εργαζομένους.
«Θα πρέπει να καταλάβουμε πια ότι οι φορείς στην περιφέρεια του δημοσίου πρέπει να δουλεύουν με σκληρούς προϋπολογισμούς [...] Για τα ΝΠΙΔ πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική εφαρμογή των προϋπολογισμών τους, αν δεν μπορούν να επιτευχθούν με αύξηση εσόδων θα πρέπει να γίνονται περικοπές» σημείωσε.
Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα είναι ένα από τα μέτρα που ευνοεί η τρόικα, καθώς θεωρεί ότι έχει διαρθρωτικό χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ! ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"