ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κατάθεση φωτιά υπαλλήλου ΥΠΕΞ για ΜΚΟ: Ο Γιώργος έδωσε την εντολή!

Κατάθεση φωτιά υπαλλήλου ΥΠΕΞ για ΜΚΟ: Ο Γιώργος έδωσε την εντολή!

Κατάθεση φωτιά υπαλλήλου ΥΠΕΞ για ΜΚΟ: Ο Γιώργος έδωσε την εντολή!
Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε με το θέμα των «αμαρτωλών» ΜΚΟ που «κατάπιαν» εκ. ευρώ, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

«Η εντολή δόθηκε από τον Γιώργο»

Τον Γιώργο Παπανδρέου «δείχνει» για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης κατάθεση-φωτιά υπαλλήλου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

Η Α.Α., υπάλληλος της ΥΑΣ από το 2000 έως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 ανέφερε: «Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών».

Στις 82 σελίδες του πορίσματος περιγράφεται επίσης ο «σκοτεινός» ρόλος της ΥΔΑΣ, της οποίας την επίμαχη περίοδο ηγείτο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Άλεξ Ρόντος, αλλά και το πώς ο Κώστας Τζεβελέκος άρπαξε σχεδόν 9 εκ. ευρώ από το ελληνικά Δημόσιο με όχημα το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

Βρέθηκε και «γαλάζια» ΜΚΟ: Επιχορηγήθηκε με 8 εκ. ευρώ για να… μετρά τις ΜΚΟ!

Την ίδια ώρα, στο φως έρχεται άλλη μια τρελή περίπτωση κατασπατάλησης εκ. ευρώ σε ΜΚΟ.

Είναι η πρώτη κρατική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, το «Έργο Πολιτών», η οποία δημιουργήθηκε το 2005 από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με σκοπό την καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων στην ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό του «πάρτι» που γινόταν είναι πως μέσα στην πενταετία δόθηκε 1 εκ. ευρώ με τη γενική ένδειξη «Παροχές τρίτων». Πρόεδρος της ήταν ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου με αμοιβή 9.000 ευρώ, ενώ μόνο για ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα την τριετία 2007-2009 δαπανήθηκαν 190.700 ευρώ.

Η ΜΚΟ προμηθεύτηκε, αυτοκίνητο 2.000 κυβικών έναντι 44.000 € για τον πρόεδρό της, έκανε δημοσκοπήσεις καταβάλλοντας 35.000 και πραγματοποιούσε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μία έκθεση φωτογραφίας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, το 2008 είχε κοστίσει περισσότερα από 50.000 ευρώ. Στα γραφεία της οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με εγγλέζικες ταπισερί, υπήρχε πλούσια συλλογή από ξυλόγλυπτα, ένα τηλεσκόπιο κι ένας υγραντήρας με κουβανέζικα πούρα…

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η «μητέρα» όλων των ΜΚΟ κατασπατάλησε 8 εκ. ευρώ και «έκλεισε» βουτηγμένη στα χρέη και στην παράτυπη διαχείριση των κρατικών χρηματοδοτήσεων χωρίς να έχει αποδώσει καμία σημαντική δράση.

«Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη»

Για τεράστιο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κάνει λόγο ο γενικός επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής.

«Ζητήσαμε στοιχεία από τις Εφορίες για περίπου 3.000 ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία και διαπιστώνουμε από τις αρχικές ενδείξεις ότι μόνο ένα 10% από αυτές χρηματοδοτούνται κανονικά, τηρεί παραστατικά και δεν προχωρεί σε παράνομες ενέργειες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής.
Πηγή: Real News, Πρώτο Θέμα, Βήμα της Κυριακής και http://www.star.gr


Το σχολιο μου: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΚΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"