ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αναμένεται διάγγελμα Γιανουκόβιτς

Αναμένεται διάγγελμα Γιανουκόβιτς


Σε στοίχημα για την αποφυγή νέων αιματηρών συγκρούσεων αναδεικνύεται η εφαρμογή της συμφωνίας συμβιβασμού του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των ηγετών της αντιπολίτευσης.

Οι δραματικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να σταματήσει το πλέον αιματηρό κύμα βίας που έχει δει η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια κατέληξαν τελικά σε συμφωνία που προβλέπει πρόωρες εκλογές και περιορισμό των εξουσιών -αλλά όχι παραίτηση- του Ουκρανού προέδρου.

Το ρωσικό RT μετέδωσε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Γιανουκόβιτς αναχώρησε χθες το βράδυ από το Κίεβο με προορισμό το Χάρκοβο προκειμένου να έχει συνάντηση με τους περιφερειάρχες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες με τη μεσολάβηση της ΕΕ για την έξοδο από την κρίση.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν βρίσκεται στο Κίεβο.

"Όλα είναι εντάξει μαζί του. Είναι στην Ουκρανία", τόνισε μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την άδεια και αφρούρητη κατοικία του Γιανούκοβιτς σε προάστιο του Κιέβου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στο Χάρκοβο και θα κάνει αργότερα σήμερα μια τηλεοπτική εμφάνιση προτού επιστρέψει στο Κίεβο, δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ιντερφάξ η σύμβουλός του Άννα Γκέρμαν..

Στο μεταξύ, η κατοικία του Βίκτορ Γιανουκόβιτς που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο είναι άδεια και αφύλακτη σήμερα και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου, πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Σήμερα εγκατέλειψε το Κίεβο", δήλωσε ο Κλίτσκο στην έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου το οποίο συζητά την πρόταση της αντιπολίτευσης.


Live streaming video by Ustream


"Εκατομμύρια Ουκρανοί βλέπουν μόνο μια επιλογή, τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές", πρόσθεσε ο Κλίτσκο σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 5. Ο Κλίτσκο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δημοσιογράφοι είχαν εισέλθει χωρίς καμιά δυσκολία στην κατοικία του προέδρου, που συνήθως φρουρείται αυστηρά, σε προάστιο του Κιέβου.

"Ζητούμε τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών έως τις 25 Μαΐου", δήλωσε. "Το κοινοβούλιο οφείλει να υιοθετήσει απόφαση με την οποία να ζητεί από τον Γιανουκόβιτς να δώσει την παραίτησή του".

Ουκρανοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο του Κιέβου, την ώρα που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ασκούν πίεση για την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

"Δεν είναι κανείς εδώ, κανένας από τους αξιωματούχους του ή κάποιος άλλος που να έχει άμεση σχέση με τις υπηρεσίες του", δήλωσε ο Οστραπ Κρίβντικ, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών. Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές δεν παραβίασαν την πύλη για να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του μεγάρου.

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του προέδρου και πρόεδρος του κοινοβουλίου, Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει τα εξής:

• Επαναφορά του Συντάγματος του 2004

• Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός 10 ημερών που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές

• Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ισορροπούν τις δυνάμεις του προέδρου, της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου και θα ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο

• Οι προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά την υιοθέτηση του νέου Συντάγματος αλλά όχι αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2014.

• Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με νέα νομοθεσία

• Οι αρχές, η αντιπολίτευση και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ξεκινήσουν μία κοινή έρευνα για τις πρόσφατε βίαιες συγκρούσεις

• Οι αρχές δεν θα επιβάλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι αρχές θα απέχουν από τη χρήση βίας

• Τα παράνομα όπλα διαδηλωτών θα παραδοθούν στο υπουργείο Εσωτερικών

Η συμφωνία φέρει τις υπογραφές του Βίκτορ Γιανούκοβιτς και των ηγετών της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλιτσκο, Αρσένι Γιάτσενιουκ και Όλεγκ Τιανιμποκ.

Ωστόσο η καχυποψία παραμένει, καθώς το βασικό αίτημα των διαδηλωτών να παραιτηθεί ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έγινε δεκτό. Ο ίδιος ο Αρσένι Γιάτσενιουκ παραδέχθηκε ότι μπορεί να μην υπάρξει καλή αντίδραση από τους διαδηλωτές που θέλουν την εκδίωξη του Γιανούκοβιτς εδώ και τώρα αλλά εκτίμησε ότι τελικά μπορεί να πειστούν να τηρήσουν την συμφωνία.

Εκτός, όμως, από την εφαρμογή της συμφωνίας από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου μεγάλο στοίχημα είναι και η συγκρότησης εθνικής κυβέρνησης σωτηρίας και τα πρόσωπα που τελικά θα την απαρτίζουν.

Συμφωνία για την έξοδο από την κρίση

ΠΗΓΗ:REAL 


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"