ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κόπηκε η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ Αχμέτ Κουρτ

Νέο αγκάθι για την Κουμουνδούρου

Κόπηκε η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ Αχμέτ Κουρτ

Κόπηκε η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ Αχμέτ Κουρτ
Ο Αχμέτ Κουρτ (αριστερά) με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter  


Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεών του, ζητήθηκε η παραίτηση του, κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Εντούτοις, σε νεώτερη ανάρτησή του στο Twitter, ο Αχμέτ Κουρτ διαψεύδει τις πληροφορίες ότι παραιτήθηκε, λέγοντας: «Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους μου μία τέτοια παραίτηση. Αναμένω και εγώ με ενδιαφέρον τη στάση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Μετά τιμής».




Η παραίτηση του ζητήθηκε μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του εξηγούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση στην οποία βγήκαν οι επίμαχες φωτογραφίες παρέστησαν βουλευτές και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανήρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ.

Όπως αναφέρει και το www.komotinipress.gr, ο Κουρτ ανακοίνωσε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB.

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας», αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε παραίτηση

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι η στάση του κόμματος είναι είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.

Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές, προσθέτουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης, υπενθυμίζουν, είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση Αχμέτ Κουρτ, σημειώνουν ότι μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεών του ζητήθηκε η παραίτηση του, κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Πάντως οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν μπορεί δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζτά δε την επίσημη απάντηση της ΝΔ για τους «πολιτευτές της που βρέθηκαν με τον επικεφαλής εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας και τους υποψηφίους της με τους συνδυασμούς που στηρίζει στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και δηλώνουν στήριξη στο μειονοτικό κόμμα».

πηγη: http://news.in.gr Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"