ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Απομάκρυνση 500 υπαλλήλων μέσω πειθαρχικών διαδικασιών

Από τις αρχές του 2013

Απομάκρυνση 500 υπαλλήλων μέσω πειθαρχικών διαδικασιών

Απομάκρυνση 500 υπαλλήλων μέσω πειθαρχικών διαδικασιών
 
Ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών. Από τις αρχές του 2013 έχουν απομακρυνθεί 500 υπάλληλοι για ποινικές η πειθαρχικές υποθέσεις, για πλαστά δικαιολογητικά ή παράνομες προσλήψεις. «Είναι πλέον σαφές ότι οι συμπεριφορές του παρελθόντος δεν γίνονται αποδεκτές» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν εξεταστεί πολλές εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις και έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι μετρήσιμα και αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα εφαρμογής της νομιμότητας».

Από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι. Το Α' τετράμηνο (Ιανουάριος - Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι.

Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΣ! ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"