ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Βελιγράδι: Εμφανώς προσχεδιασμένο το αλβανικό επεισόδιο

Σκληρό διάβημα διαμαρτυρίας

Βελιγράδι: Εμφανώς προσχεδιασμένο το αλβανικό επεισόδιο στο γήπεδο

Βελιγράδι: Εμφανώς προσχεδιασμένο το αλβανικό επεισόδιο στο γήπεδο
Διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας στον πρέσβη της Αλβανίας στo Βελιγράδι.

Στο διάβημα τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως πεποίθηση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία στην περιοχή.


Η Σερβία, τονίζεται, είναι προσηλωμένη στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με τους γείτονές της και αναμένει την ίδια προσέγγιση και απ' αυτούς, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιου είδους προκλήσεις.

Τονίστηκε, δε, στον πρέσβη ότι η Σερβία αναμένει πως οι Αλβανοί αξιωματούχοι θα καταδικάσουν με καθαρό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο ως «το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Το ιπτάμενο αντικείμενο με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», στην οποία απεικονίζονται εδάφη που καλύπτουν και περιοχές που ανήκουν στη Σερβία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αποτελεί «άνευ προηγουμένου πρόκληση» εντός ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και είχε σχεδιαστεί εκ προοιμίου, για αυτό και δεν μπορεί να μιλά κανείς για ένα «αυθόρμητο συμβάν από χούλιγκανς», τονίζεται στο διάβημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τόνισε ότι θα ενημερωθούν οι διεθνείς εταίροι της χώρας για όλες τις πτυχές της υπόθεσης και θα ζητηθεί, για μια ακόμη φορά, η εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας που έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα εντός γηπέδου, υπερασπιζόμενοι κατά τον καλύτερο τρόπο τις αξίες που πρεσβεύει η Σερβία.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ. ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ Η ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"