ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΡΟΠΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ

Καταστροφές της περιουσίας Ελλήνων και απίστευτες απειλές από Αλβανούς σε Δερβιτσάνη και Χειμάρρα!

Αποθρασύνονται και ξεπερνούν τα όρια οι Αλβανοί μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής ομάδας της χώρας τους και της Σερβίας στο Βελιγράδι.
Οπως αναφέρεται στο ιστολόγιο του «Ελεύθερου Λόγου Αργυροκάστρου», λίγη ώρα μετά τα πρωτοφανή έκτροπα που σημειώθηκαν στο Βελιγράδι Αλβανοί πολίτες, πιθανόν από το χωριό Λαζαράτι, σχημάτισαν κομβόι με τα οχήματά τους, «εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη στη Βόρεια Ηπειρο και ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες που κρατούσαν στα χέρια τους έβριζαν την Ελλάδα και τους Ελληνες» ενώ -σύμφωνα με μαρτυρίες στο ιστολόγιο- ένα από τα συνθήματα ήταν «Χριστιανοί, θα σας κάψουμε»!

Οι Αλβανοί τραμπούκοι έχασαν τον έλεγχο και άρχισαν αδιακρίτως να πετούν πέτρες, με συνέπεια να σπάσουν τα τζάμια καταστημάτων και σπιτιών του χωριού και να προκληθούν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου» ορισμένοι κάτοικοι της Δερβιτσάνης πήγαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και άρχισαν να χτυπούν τις καμπάνες. Καλούσαν τους συγχωριανούς τους να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην αναίτια πρόκληση που δέχθηκαν από τους ανεγκέφαλους Αλβανούς.

Λίγη ώρα μετά οι Αλβανοί τραμπούκοι αποχώρησαν από τη Δερβιτσάνη αφήνοντας πίσω τους καταστροφές και προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων.
Οι προκλήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Και στη Χειμάρρα, σύμφωνα με πληροφορίες, Αλβανοί βγήκαν στους δρόμους κρατώντας κοκκινόμαυρες σημαίες και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.

Προεόρτια (;) βαλκανικής Τζιχάντ

«Γιατί, όμως, τώρα;». Το ερώτημα που τίθεται αφορά τη χρονική στιγμή που επέλεξαν -τυχαία;- οι Αλβανοί εθνικιστές για να διατρανώσουν ξανά το μεγάλο όραμά τους: Τον στόχο τους για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, ο οποίος όμως σε επίπεδο χαρτογράφησης συμπίπτει με τον χάρτη που πριν από μήνες κυκλοφόρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο... πενταετές σχέδιο των φανατικών ισλαμιστών, που έχουν βάψει με αίμα τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβάνονται, εκτός άλλων περιοχών, η Ελλάδα, η Αλβανία, όπως επίσης και άλλες χώρες των Βαλκανίων. Κι αν με μια πρώτη ανάγνωση οι δύο χάρτες -αυτός που «πετούσε» πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν την Τρίτη και εκείνος των τζιχαντιστών- μοιάζουν με περιστατικά άσχετα μεταξύ τους, αξίζει να συνυπολογίσει κανείς το προχθεσινό δημοσίευμα της «Washington Post», που ανέφερε ότι μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έφυγαν από την Αλβανία 148 μουσουλμάνοι, προκειμένου να ενταχθούν στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν τελικά ο αλβανικός εθνικισμός σχετίζεται -και με ποιον τρόπο- με τους τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής.

Θάνος Χερχελετζής

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΕΠΕΙΓΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"