ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μέτρα και για το 2016 - 2017 ζητά το ΔΝΤ

Στον «πάγο» το απαντητικό e-mail

Αυξάνονται οι πιέσεις: Μέτρα και για το 2016 - 2017 ζητά το ΔΝΤ

Αυξάνονται οι πιέσεις: Μέτρα και για το 2016 - 2017 ζητά το ΔΝΤ

Την ώρα που η Ευρωζώνη δίνει προθεσμία δέκα ημερών έως τις 14 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα και καθώς ενισχύονται οι πιέσεις για εξάμηνη παράταση του μνημονίου, πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ να μην ικανοποιείται από τα μέτρα που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση και να ζητά επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2016 - 2017.

Εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων, η Αθήνα έχει παγώσει την επικοινωνία με την τρόικα και δεν έχει αποστείλει το απαντητικό e-mail, που επρόκειτο να αποστείλει χθες, Πέμπτη. Πάντως ανώτερες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι το απαντητικό e-mail της Αθήνας θα σταλεί εντός της ημέρας. Η τρόικα έχει ζητήσει διευκρινίσεις και ρητές δεσμεύσεις. Όπως όλα δείχνουν, τα εκκρεμή ζητήματα θα διευκρινιστούν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν σχετικά πως δεν έχει νόημα να στέλνουμε κείμενα αν οι τροϊκανοί δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν πίσω. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν σταλεί τελικά το mail, πηγές του οικονομικού επιτελείου διαμηνύουν ότι δεν θα περιέχει νέα μέτρα, παρά μόνο επεξηγήσεις και στοιχεία σε όσα έχει ήδη στείλει ο υπουργός Οικονομικών από την περασμένη Κυριακή.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνει για τα καλά πλέον η παράταση του μνημονίου. Το ζήτημα συζητήθηκε στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες με ορισμένες χώρες να υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια. Σε έγγραφο που συντάχθηκε ενόψει του Eurogroup, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προκρίνεται  το σενάριο εξάμηνης παράτασης με φόντο τις προεδρικές εκλογές. Αντίθετα, η Αθήνα επιμένει ότι συζητά μόνο μια «τεχνική παράταση» κάποιων εβδομάδων.

Πάντως, το EuroWorking Group διατύπωσε ένα ευκταίο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η αξιολόγηση θα τελειώσει στις 14 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα συμφωνηθεί το άνοιγμα της πιστωτικής γραμμής.

Το πρόβλημα είναι ότι πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα της πιστωτικής γραμμής, η Ελλάδα πρέπει να έχει ψηφίσει τα «προαπαιτούμενα» που θα συμφωνηθούν. Κι αυτό δεν είναι απλό, δεδομένου ότι υπάρχει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλα βήματα υποχώρησης. Θεωρεί ότι έχει κάνει ήδη πολλά και ότι ήδη ρισκάρει την ψήφισή τους στη Βουλή.

Τα ζητήματα αυτά, καθώς και οι ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις, εξετάστηκαν το πρωί της Παρασκευής σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξιμου. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Πηγη Newsroom ΔΟΛ

Το σχόλιο μου:  Τι σας ελεγα; Θα ζητησουν νεα σκληρα μετρα.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"